Pavle iz Leskovca osvojio poen za Đokovića na revijalnom turniru u Visokom 1Pavle (gore) igra poen za Đokovića, Foto: Sport klub/skrinšot

Teniski reprezentativac Srbije u kategoriji do 12 godina Pavle Stojiljković iz Leskovca, ostvario je juče svoj san kada je pri kraju revijalnog meča u Visokom između Đokovića i Dodiga dobio poen za slavnog tenisera i pomogao mu da pobedi rivala.

Kako javlja JuGmedia, njemu je čast ukazao sam Đoković, koji je Pavlu ustupio svoj reket, a Leskovčanin iskoristio šansu na svoju, radost oca Petra i istovremeno trenera, te publike i samog Novaka.

JuGmedia podseća da se u gradu Visoko u Bosni i Hercegovini vrše pripreme za Evropsko prvenstvo do 12 godina za dečake koje će se održati u Rumuniji od 21. jula.

Na pripremama u Visokom su mladi teniseri iz Italije, Srbije, Slovenije, BiH, Hrvatske, a Pavle, u koga Leskovac polaže velike nade, je već prvog dana pobedio prvaka Slovenije Petra Skundrića sa 1:0 (6:1), danas državnog prvaka Italije Palanzu sa 2:0 (6:1, 6:0), a učestvovao je i u revijalnom meču Đokovic – Dodig, gde je, pri rezultatu 5:5 i 30:40 za Dodiga, odigrao poen umesto Đokovića i osvojio poen za tenisku zvezdu iz Srbije.

Ovaj veoma talentovan teniser TK „Šumice“ iz Leskovca je u junu osvojio prvi međunarodni turnir u kategoriji do 12 godina, i to na turniru u Čačku, jednom od najjačih u Evropi za taj uzrast, a nedavno je osvojio i državno prvenstvo u Novom Sadu, bez izgubljenog seta i u singlu i u dublu, a takmičilo se više od 100 mladih tenisera.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari