Krajem prošle godine pčelari Negotina i Kladovo, zajedno sa svojim partnerima u projektu „Pčelarstvo bez granicaö koje se finansira iz evropskih fondova, pčelarima iz Vidina učestvovali su na trodnevnom Sajmu meda, pčelinjih proizvoda i opreme u bugarskom gradu Vidin.

 Uspešan sajamski nastup u susednoj Bugarskoj potvrdio je potrebu međusobne saradnje pčelara dve zemlje, stoga su Udruženje „Bugarska u Evropi“ i opština Kladovo ovih dana definisali smernice nastavka saradnje u okviru realizacije projekta „Pčelarstvo bez granica“.áKako saznaje Danas, nakon sajma u Vidinu , pčelari dve susedne zemlje na sličnoj priredbi družiće se ovog proleća u Kladovu, a očekuje se i da partneri iz dva prekogranična područja potpišu memorandum o saradnji u oblasti pčelarstva.

Inače, sav med koji su pčelari iz Bugarske i Srbije izložili na Sajmu u Vidinu po završetku sajamske manifestacije poklonjen je organizatoru za humanitarne svrhe, a ovom su prilikom nagrađeni i autori najuspešnijih likovnih radova na konkursu „Pčele i svet“. U konkurenciji je bilo više od 150 radova, a prve tri nagrade pripale su kladovskim učenicima, Nini Mihajlović, Milošu Živadinoviću i Tijani Gramić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari