Pekara poznate subotičke firme „Fidelinka“ sa obnovljenim programom smrznutih proizvoda stigla je na tržišta zemalja CEFTA i zemalja EU iz bližeg okruženja. Ovaj pogon pune tri godine radi sa obnovljenim kapacitetima, od trenutka kada ju je preuzela kompanija Don Don.

Tokom ove godine je povećano tržište gde se plasiraju proizvodi Fidelinka pekare, osim zemlje regiona, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Bugarska, uskoro će se otvoriti i tržište Rumunije i Italije, izjavila je upravnica Fidelinka pekare Gordana Tomić.

– Peći Fidelinke gotovo se ne gase. Iako smo u prošlosti imali teške periode, Fidelinka danas ima prestižni IFS sertifikat koji se odnosi na kvalitet i bezbednost proizvoda, i trenutno smo jedini u Srbiji koji ga imaju. Pravilno usmerene investicije i stalna edukacija zaposlenih doneli su rezultate. U Fidelinka pekari svakoga dana se utroši 21 tona brašna, proizvede 35 tona gotovih proizvoda, a proizvodi iz najvećeg vojvođanskog pogona izuzetno su traženi u zemljama regiona – kaže Gordana Tomić, upravnica Fidelinka pekare.

Prema njenim rečima, u okviru investicija u Subotici prošireni su kapaciteti kako za proizvodnju specijalnih vrsta hleba tako i lisnatih proizvoda i pita, povećana je prodaja osnovnih vrsta hleba na lokalnom nivou, kao i specijalnih vrsta hleba i lisnatih proizvoda.

– Najveći uspeh je što smo vratili poverenje Subotičana i što su naši proizvodi dostupni na ovom tržištu. Trudimo se da vratimo zajednici najviše kroz pomoć najugroženijim kategorijama. Politika kompanije Don Don je da zapošljava osobe sa invaliditetom, a to ćemo nastaviti da radimo i u ovoj godini – ističe Tomićeva.

Pekara Fidelinka pune tri godine posluje u sastavu Don Dona, koji je preciznim ulaganjima i potezima vratio ugled lokalnom brendu, uz poštovanje subotičke pekarske tradicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari