Pećine, vodopadi, vidikovci: Sokobanja puna turističkih bisera, a najpoznatija je po krilatici koju je skovao poznati srpski pisac

Ostavite komentar


  1. Prirodne lepote Sokobanje su neupitno ono sto krasi ovo mesto,ali to je jedina stvar. Pored puteva koji ste napomenuli ,tu su i nestasice vode tokom leta, neuredjena izletista, puni kontejneri tokom celog leta, veliki broj pasa lutalica, gradnju u Sokobanji,koja se iz banje pretvara u urbanistickog monstruma sa visespratnicama i unistavaju te iste zelene povrsine. Sarm banje nestaje gotovo svakodnevno i pretvorice se kao i ZLatibor u beton i zgrade.

  2. Da ne zivim u Sokobanji zamalo da me prevarite sa ovom vasom reportazom. Ima istine, ali ono raj malo me zbunilo. Sokobanja nema bas rajske atribute. U Sokobanji godinama traju neki radovi da ih uporedis sa Skadrom na Bojani. O smecu i ne urednosti da ne govorimo. Rukovodece opstinske I komunalne strukture su seljoberskog karaktera. Izasli su oni iz sela ali nije selo izaslo iz njih. Ovde se nemilice gradi, infra strukture 0 niko ne razmislja o klimatskim promenama, sve vecem manjku vode. Ovo ce ubrzo biti grad duhova. Prst na celo, i malo trezvenije razmisljanje nije na odmet. Mogao je ovde biti raj da ima domacina u opstini, mozak im je u kafani I partijska knjizica u dzepu rezultat 0.

  3. Bio sam ove godine,sem prirode sve ostalo je nula.Ugostiteljstvo na najgorem nivou,hrana u 90 posto slucaja ocajna,radovi na sve strane,neljubaznost na svakom koraku.Opet kazem osim prirode koja je fantasticna sve ostalo je nula.

  4. Vlast ulaze u infrastrukturu i to u zadnjih 5 godina zamenjeno je 50 posto vodovodnih cevi koje nisu menjane 40 godine. Kontejneri su izuzetno cisti osim kada gradjani ih pune zarom pepelom i zbunjem, inace se ulice redovno ciste i peru. Zanima me gde je gospodin Sloba video smece u banji? “ Seljoberski karakter“, sta je pisac hteo reci? Da li su ljudi, domacini koji poticu sa sela manje vredni od rodjenih sokobanjcana, a oni pak manje vredni od rodjenih beogradjana? Sokobanja je prelepa, sta reci, pcela uvek nadje cvet a muva svuda nadje nesto drugo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.