U jednom dahu, bez dana odmora, košarkaši Crvene zvezde dočekaće večeras Ulm u 5. kolu Evrokupa (19.30, B 92). Iako je duel sa nemačkim predstavnikom od velike važnosti kada je u pitanju plasman u četvrtfinale cenjenog takmičenja, utisak je da adrenalinska groznica nakon osvojenog pehara u Kupu Radivoja Koraća još uvek nije napustila izabranike Vlade Vukoičića.

Navijači, njih oko hiljadu, dočekali su svoje ljubimce na Malom Kalemegdanu u noći kada su posle sedam godina osvojili trofej u domaćim i regionalnim okvirima. Slavlje se odužilo, Rakočević i saigrači su nešto kasnije otišli na spavanje sa pomešanim osećanjima euforije i brige s obzirom da ih čeka čitav niz teških utakmica, počevši od nemačkog Ulma. Hala Pionir će sigurno biti puna, navijači će se potruditi da razbude igrače, koji će na megdan rivalu doći krmeljivi, pospani i primetno otečeni.

– Apelujem na navijače da nas bodre sportski, fer i korektno. Ulm je bio malo potcenjen na startu TOP 16 faze. Igrama su pokazali da ravnopravno mogu konkurisati za prolazak u četvrtfinale. Poslednjih mesec i po dana su osetno napredovali u igri. Dobro su ukombinovali mlade i iskusne američke igrače, kao i sasvim solidne domaće košarkaše. Dugo igraju zajedno. Centar Brajant je vođa ekipe, dok se Alan Rej nametnuo u Evrokupu. Odlično šutiraju za dva i tri poena, kao i bacanja – izanalizirao je rivala Vlada Vukoičić.

Zvezda je u četiri dana odigrala isto toliko utakmica na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, tako da će im večerašnji duel biti ukupno peti u poslednjih šest dana. Kapije se otvaraju u 17 časova, a klub poziva navijače da sportski navijaju, jer bi u suprotnom sankcija mogla da bude u vidu suspenzije terena, odnosno organizacije narednog meča bez prisustva publike.

– Nije lako pronaći energiju u ovako napornom ritmu. Pokušaćemo da pojedinim igračima smanjimo intenzitet, da vidimo kakva je situacija sa pojedincima koji su roviti. Potrudićemo se da na krilima trijumfa u kupu iskoristimo poslednje atome energije u duelu sa kvalitetnim rivalom – zaključio je prvi čovek struke u Zvezdi.

Nelson pod znakom pitanja

– Nelson je doživeo dvostruku povredu. Prvo je loše doskočio, pa mu je protivnički igrač pao na koleno. U početku je situacija bila vrlo loša, ali je kasnije Nelson izgledao mnogo bolje. Imaćemo jasniju sliku posle dodatnih pregleda – konstatovao je Vukoičić, pomalo zabrinuto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari