OEBS takođe stao u zaštitu čuvenog "Pelivana" 1Foto FoNet: Milica Vučković

Misija OEBS u Srbiji pridružila se osudama pretnji protiv poslastičarnice Pelivan u Beogradu, ukazujući da se govorom mržnje „seju netrpeljivost i razdor“ i pozivajući da se slučaj istraži a Beograđane da budu solidarni sa „ugledno institucijom“ u Beogradu.

U saopštenju objavljenom danas preko društvene mreže „Iks“ Misija OEBS-a piše da se „pridružuje Zaštitiniku građana i Povereniku za zaštitu ravnopravnosti u osudi pretnji protiv Pelivan poslastičarnice“.

OEBS ukazuje da „poslastičarnica Pelivan postoji od 1851. godine i simbol je Beograda kao inkluzivnog grada u kojem se poštuje raznolikost, a po čemu je Beograd poznat“.

„Pozivamo organe za sprovođenje zakona da istraže ovaj slučaj, a građane da budu solidarni sa poslastičarnicom Pelivan uglednom institucijom u Beogradu“, piše u saopštenju.

Vlasnici najstarije poslastičarnice na Balkanu Pelivan na društvenoj mreži „Iks“ naveli su da su od jedne mušterije, putem telefonskog razgovora, dobili niz uvreda na nacionalnoj i verskoj osnovi, zbog čega su odlučili da slučaj prijave nadležnim organima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari