Penzioneri traže od Vlade povraćaj oduzete imovine

Ostavite komentar


  1. Ne svidja mi se ovaj strajk jer penzioneri sada imaju vece penzije i trebalo bi da budu zadovoljni jer su upravo oni spasioci Srbije od bankrota..sta da nisu tada ne bi imali ni onu pocetnu penziju koju su imali pre smanjivanja bila bi neredovna…

    1. Pokušavam da Vaš komentar shvatim kao ironiju, ali ne nađoh smisao. Bilo kako, jadna li je, i bedna, bilo koja zemlja na svetu koju od bankrota spasavaju penzioneri svojom stečenom imovinom uz dodatak da je stečena i lična imovina nedodirljiva svetinja u koju, u iole pristojnijim zemljama, niko ne sme ni da pomisli, a kamoli da dira. Ali, daleko smo mi od pristojnih zemalja.

    2. Onda tako možda može doći ponovo vreme kad će vlasti štednju u banci proglasiti slamkom spasenja, pa i to prisvojiti. Ne sećate se toga? Ja se, eto, sećam.

  2. Svaki od penzionera kojima je Vucic oteo penzije da danju po nekoliko sigurnih glasova, kimsije, prijatelji, rodbina, kolege /pruzite im vise nego sto im AV pruza/ kilo secera da skinemo ove nesposobne sa vlasti a kada dodju posteni, pmetni pristojni ljudi na vlast oni ce sve vratiti do dinara sa kamatom. Zato 700.000 penzionera mora da izadje na izbore i da povede bar jos jednog sa sobom po cenu kile secera.

  3. Da li je moguce da niko ne spominje penzionere koji primaju dve ipo penzije godisnje manje i ako imam 40 godina staza kao vecina vas koji se bunite a za nas koji smo poceli raditi u 17 godina posle zavrsenog zanata da bih preziveli nismo imali prilike biti studenti do 40 godina trebalo bih da smo bar priblizno ravnopravni.

  4. Podrška penzionerima koji se hrabro bore za poštovanje zakona i ustava i za vraćanje otetog.

  5. Ovim ljudima ne možeš udovoljiti, penzije su im vraćene na prošlo stanje, od skora su im povećane, a krajem svake godine u zavisnosti od budžeta biće povećavane konstantno. Meni to liči na pobedu a ne na razlog za pobunu.

    1. Hajde vama neko bez pitanja uzima četvrtinu plate četiri godine zato da bi namirio svoje troškove, i onda kaže šta hoćeš, sad ti više ne uzimam…

  6. Ne svidja mi se ovaj strajk jer penzioneri sada imaju vece penzije i trebalo bi da budu zadovoljni jer su upravo oni spasioci Srbije od bankrota

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.