Pepe Imaz: Trener koji voli 1Foto: tviter

Sve počinje sa ljubavlju i poštovanjem prema sebi. Ja nikoga ništa ne učim.

Ja samo delim svoje iskustvo tako da ljudi mogu da vide kako sam počeo da se dobro osećam – tako je Pepe Imaz, koji je novo ime u timu Novaka Đokovića u Parizu, opisao svoj posao za španske medije.

Iskustvo koje četrdesetdvogodišnji Španac deli sadrži putanju profesionalnih i ličnih uspona i padova. Pošto je sa 16 godina postao jedan od najboljih igrača Španije, Imaz se po sopstvenom priznanju suočio sa prazninom u sebi – uspeh koji je trebalo da ga učini srećnim samo mu je natovario na leđa nerealna očekivanja koja su dalje pojačavala nezadovoljstvo samim sobom i nisko samopoštovanje, što ga je na kraju gurnulo u bulimiju.

– Nakon što sam bio na ivici smrti, počeo sam da posmatram svet drugačije – objašnjava Imaz, koji sad govori da put ka sreći i zadovoljstvu počinje ljubavlju prema sebi, ali i posvećivanjem pažnje duhovnosti kroz meditaciju.

Saradnja Pepea Imaza i porodice Đoković traje već neko vreme. Novakov mlađi brat Marko ispričao je na Imazovom seminaru „LJubav i mir“, koji je održan u Marbelji i kome je prisustvovao i Novak, kako mu je Španac pomogao da se izbori sa depresijom. Po sopstvenim rečima, sa dvadeset godina osećao se prazno, bez prijatelja, zatvoren u sebe i svoje probleme, a višečasovni razgovori sa Pepeom postepeno su ga oslobađali nagomilane loše energije.

– Osetio sam se slobodno jer sam ispred sebe imao osobu koja me posmatra sa ljubavlju, bez osuđivanja – rekao je Marko, dodajući da sada ima mnogo kvalitetniji odnos sa roditeljima i braćom.
Pojava Pepea Imaza u timu srpskog tenisera otvorila je nova tumačenja postupaka prvog tenisera sveta poslednjih nekoliko meseci. Sam Đoković govorio je o tome koliki značaj meditacija ima u njegovom životu, ali i da ne pronalazi zadovoljstvo u tenisu kao ranije. Crtanje srca na terenu nakon osvajanja Frenč opena, kao i širenje ruku prema publici nakon pobede sada se vide kao uticaj Pepea, koji između ostalog veruje u moć dugih zagrljaja.

Pepe Imaz rođen je 1974. godine u Španiji. Najbolji rezultat u karijeri bio mu je 146. mesto na ATP listi i plasman u drugo kolo Frenč opena 1998. Autor je tri knjige „Takmičenje i ljubav idu ruku pod ruku“, „Drugi put“, i „Velika istina“. Pored toga što radi sa teniserima, Imaz drži i seminar „LJubav i mir“, a mediji takođe nagađaju da se među njegovim poznatim klijentima nalazi i pevač Hulio Iglesijas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari