Perica Gunjić povodom tužbe Milana Radonjića: Ovo je direktni napad na porodicu Slavka Ćuruvije 1Foto: EPA-EFE/SAŠA STANKOVIĆ

Ovo je direktni napad na porodicu Slavka Ćuruvije, čiji su ćerka i sin osnovali Fondaciju, ocenjuje za Danas Perica Gunjić, urednik Cenzolovke, portala čiji je osnivač Slavko Ćuruvija Fondacija, komentarišući tužbu koju je Milan Radonjić podneo protiv Fondacije zbog povreda ugleda i časti.

On dodaje da nije bilo dovoljno četvrt veka opstrukcija, pretnji onima koji su istraživali ubistvo novinara i pritisaka na sve koji su pokušavali da dođu do istine o ubistvu Slavka Ćuruvije.

– Oni bi da ućutkaju sve koji ne mogu da se pomire sa tim da nema pravde za ubijene novinare u ovoj zemlji – ističe Gunjić.

Bivši načelnik beogradskog centra Resora državne bezbednosti, Milan Radonjić, jedan od četvorice optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije koji su u februaru oslobođeni odlukom Apelacionog suda, tužio je Slavko Ćuruvija fondaciju zbog saopštenja u kome su izrazili neslaganje sa tom presudom. Zbog povrede ugleda i časti, Radonjić od Fondacije traži odštetu od 500.000 dinara.

Nakon 25 godina od ubistva Ćuruvije, devet godina dugog sudskog postupka, dve prvostepene presude kojima su proglašeni krivim i konačnog oslobađanja optuženih zbog nedostatka dokaza, zločin nad novinarom i vlasnikom Dnevnog telegrafa i Evropljanina ostaje nekažnjen i nerazrešen, piše Slavko Ćuruvija fondacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari