Perišić: Fakultet želi da mu Univerzitet veruje na reč

Povodom podrške Nastavno-naučnog veća Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta (ne)regularnom Savetu PBF

Ostavite komentar


  1. Divan sagovornik, neka Rektorka preispita njegove kvalifikacije vezane sa njegovim izborom na mesto profesora, za sta nije kvalifikovan i tim vidom nelegitimnosti u cemu je ucestvovao i Senat kroy njegovo potvrdjivanje.

  2. Hvala profesoru Perišiću za ova objašnjenja. U pitanju je jedan od najuglednijih i njakvalitetnijih profesora ovog fakulteta.
    Nijedno saopštenje koje je objavila nova samozvana uprava nije istinito, ali su zato sva maliciozna, te nastoje da kod čitaoca stvore sliku da neki „Crkvi neposlušni“ profesori ugrožavaju PBF i potkopavaju rad njegovih upravnih organa. Ipak, time što insistiraju na poštovanju zakonskih procedura i time što ukazuju na zloupotrebe pojedinih odredbi Statuta Fakulteta (koje se odnose na nadležnosti SA Sinoda), ovi profesori ne ugrožavaju rad Fakulteta nego štite ugled istog. Ukoliko i oni odustanu od ovoga, ko zna u šta će se pretvoriti školovanje na PBF…

  3. Hvala profesoru Perišiću za ova objašnjenja. U pitanju je jedan od najuglednijih i najkvalitetnijih profesora ovog fakulteta.
    Nijedno saopštenje koje je izdala nova samozvana uprava nije istinito, ali su zato sva maliciozna, te nastoje da kod čitaoca stvore sliku da neki „Crkvi neposlušni“ profesori ugrožavaju Fakultet i potkopavaju rad njegovih upravnih organa. Ipak, time što insistiraju na poštovanju zakonskih procedura i ukazuju na zloupotrebe odredjenih odbrebi Statuta Fakulteta (koje se odnose na nadležnosti SA Sinoda), ovi profesori ne ugrožavaju Fakultet, već štite ugled istog. Ukoliko i oni odustanu od toga, ko zna u šta će se pretvoriti školovanje na PBF…

    1. Jedina mana mu je to što je potpuno neobrazovan za predmet koji predaje, nema formalno – pravne kvalifikacije – samouk. Nedopustivo. Zar to nije flagrantno kršenje zakona i dobrih univerzitetskih običaja….

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.