Jedan, ali vredan, gol postigla je Crvena zvezda u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Rudara u Velenju – 1:0 (0:0). Kapital crveno-belima za beogradski revanš, koji je na programu narednog četvrtka, obezbedio je Slavko Perović.

 

Rudar – Crvena zvezda 0:1 (0:0)

Strelac: Perović 59. Stadion: Kraj jezera. Sudija: Žerom Leperijer (Švajcarska). Žuti kartoni: Golob, Dedič, Omladič (Rudar), Đorđević, Lazetić (Crvena zvezda).

RUDAR: Savić, Pokleka, Dedič, Cipot, Sulejmanović, Tolimir, Kolsi (od 61. Đukič), Golob, Prašnikar (od 70. Mesić), Trifkovič (od 58. Grbič), Omladič.

CRVENA ZVEZDA: Pavlović, Ninkov, Tutorić, Đorđević, Ignjatijević – Isah, Savio, Bogdanović (od 90. Nikolić), Lazetić (od 90+1. Cvetković), Perović (od 90+2. Jevtić), Lekić.

 

Ako se po jutru (čitaj: početku sezone) dan poznaje, Crvena zvezda će ove jeseni igrati brzo i napadački, odnosno bar će joj to biti težnja. Trener kluba sa Marakane, Vladimir Petrović Pižon, tražio je od svojih izabranika da u Velenju napadnu Rudar i to u formaciji 4-4-2, koju je i forsirao tokom priprema. Prvo poluvreme, uprkos ofanzivi crveno-belih, nije donelo gol. Jedine šanse za goste imali su Bogdanović (19. min) iz slobodnog udarca i Savio (38) koji je odličnog golmana Rudara, Bobana Savića, koji je inače izdanak omladinske škole Zvezde, pokušao da savlada šutem sa 25 metara. Jedinu šansu za domaće imao je Nik Omladič, ali je Pavlović pokazao da nije bez razloga prvi izbor Pižona za golmana.

Drugo poluvreme Rudar je počeo malo agresivnije što je rezultiralo odličnom šansom, ponovo Omladiča. Ipak, u 59. minutu Perović je, posle odličnog centrašuta kapitena Nikole Lazetića, glavom zatresao mrežu.Mogla je Zvezda i da duplira prednost da je Lekić u 64. minutu bolje reagovao u gol šansi. Ali, mogli su crveno-beli i da igraju nerešeno, pa čak i da izgube da šuteve Cipota i Mesića iz daljine Pavlović nije zaustivao, doduše uz male probleme. Međutim, najveću šansu na utakmici Rudaru je poklonio Pavle Ninkov. Kada je švajcarski arbitar, minut pre kraja meča, zaustavio igru nadomak šesnaesterca crveno-belih, Ninkov se i dalje raspravljao sa sudijom za koga je faul dok su Slovenci naveliko izveli slobodan udarac i ušetali se u kazneni prostor.

Prvi utisak o Zvezdi u novoj sezoni je da će crveno-belima nedostajati još jedan kvalitetan špic i kreator igre. Meč protiv Rudara dobijen je na želju, disciplinu i ozbiljan pristup igri, ali za veće izazove biće potrebno još dosta uigravanja.

 

Burzanović preti tužbom novinama koje su ga pogrešno prenele

Fudbaler Crvene zvezde Igor Burzanović demantovao je, u izjavi za zvanični sajt crveno-belih, pisanje pojedinih medija i navodne žestoke reči koje su upućene prema klubu i treneru Vladimiru Petroviću Pižonu.

– Boli me glava od jutros, od tih laži. Zaista sam u šoku. Nikada nešto slično nisam izjavio. Jedino ta novina ima različitu izjavu, a sve ostale imaju iste ili slične moje izjave. U kontaktu sam sa advokatom i sigurno ću tužiti i novinu i novinara koji je to pisao jer se radi o notornoj laži. Ma čitav tekst je izmišljen. Znam tačno sa kojim sam medijima pričao i među njima nije dotični list. Sramota. Besan sam – rekao je Burzanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari