Neki novi, znatno topliji vetrovi duvaće u toku predstojeće sezone na Malom Kalemegdanu. Nakon što je Nebojša Čović dobio poverenje na mestu predsednika Crvene zvezde Beograd, najvažnija funkcija u sportskom delu kluba pripala je jednom od najboljih evropskih trenera svih vremena.

Ugled, tačnije reputacija u košarkaškim okvirima prvog čoveka crveno-belih bila je dovoljna garancija Svetislavu Pešiću da se nakon sezone 2008/09 vrati na omiljeno mesto. Popularni Kari potpisao je sa Zvezdom ugovor na dve sezone uz opciju produžetka saradnje na još jednu takmičarsku godinu. Ovakva odluka proslavljenog evropskog trenera najbolje govori o ozbiljnosti programa, ali i finansijskog kapaciteta tima sa Malog Kalemegdana.

Pešić je još početkom prethodne sezone istakao da poglavlje njegove biografije u kome je ispisan period proveden na Malom Kalemegdanu nije završen, ali niko nije mogao pretpostaviti da će već na početku ove takmičarske godine Kari pokušati da u drugom mandatu na Malom Kalemegdanu afirmiše neke nove klince poput Bjelice, Kešelja, Štimca, ali i da se domogne barem jednog trofeja koji su mu izmakli u sezoni 2008/09.

Promocija novog trenera Crvene zvezde Beograd zakazana je za subotu u podne na Malom Kalemegdanu, kada će dobro poznata harizma i prirodnost vrhunskog stručnjaka ispuniti klupske prostorije. Pešoć će se u ponedeljak priključiti igračima na pripremama koje je na Zlatiboru do sada sprovodio Milivoje Lazić.

Pešić je inače u trenerskoj karijeri osvojio sve što je mogao, osim olimpijske medalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari