Srpski predstavnici u drugoj fazi Evrokupa imaće veoma interesantne zadatke u prvom kolu ovog renomiranog takmičenja. Naime, Zvezda na početku nadmetanja dočekuje Pamesu (18.00 RTS 2) dok će Hemofarm ugostiti Azovmaš.

Nema sumnje da će crveno-beli morati da pronađu veoma kreativne odgovore kako bi na adekvatan način rešili prvi domaći zadatak u dupke punom Pioniru. U Beograd stiže, po opštim opservacijama, najkvalitetniji tim u grupi koji odlikuje veoma intenzivna igra u napadu u kojoj se, pre svih, ističu Met Nilsen, Šamond Vilijams i Ruben Daglas. Sva trojica poseduju dobar šut, dok je organizacija igre poverena Vuletu Avdaloviću i pomenutom Vilijamsu. Potrebno je istaći da pod košem dominiraju Kosta Perovići Albert Miraljes. Trener Pamese, Neven Spahija insistira na brzoj tranziciji, pri čemu košarkaši imaju dosta slobode u igri. U skladu sa iznetim podacima, Svetislav Pešićima viziju kako bi njegov tim mogao da dođe do pobede.

– Pamesa je jedan odličan tim koji sa klupe predvodi dobar trener. Njihov jedini problem jeste u tome što ne igraju kvalitetno u kontinuitetu. Napomenuo bih da španska ekipa poseduje izvanredne pojedince, pre svih Meta Nilsena, koji je po mom mišljenju najkvalitetnija četvorka u Evropi. Australijanca karakteriše fina leđna tehnika, šut sa poludistance kao i vredan rad u odbrani. Od ostalih košarkaša, posebnu pažnju moraćemo da obratimo na Vilijamsa, Daglasa i Avdalovića, čiji ovosezonski nastupi predstavljaju garanciju da Ivkovićneće pogrešiti ako ga bude pozvao u reprezentaciju. Naš cilj jeste da se plasiramo na fajnal-ejt, nadam se da ćemo u tome i uspeti. U meču sa izabranicima Nevena Spahije moramo uložiti puno truda i samopregora. Ja verujem u ove momke. Nadam se da u duelu sa Pamesom nećemo imati preterano mnogo oscilacija, što bi nam omogućilo da lakše dođemo do pobede. – istakao je Pešić.

Negde u istom vremenskom periodu, Hemofarm će u duelu sa Azovmašom imati lepu šansu da ostvari bitnu pobedu. Ukrajinci su poprilično promenili sastav. Opterećeni finansijskim problemima, bili su prinuđeni da puste Sejlersa, Buforda i Panagitosa. Ipak, njihov najbolji igračplejmejker Halid El Amin svojom brzinom i pronicljivim pregledom igre može odvesti ukrajinskog predstavnika do trijumfa. Poslednje pojačanje u liku Gorana Ćakića omogućiće Azovmašu nešto raznovrsniju igru pod košem. Jedan od najboljih košarkaša Hemofarma upoznat je sa trenutnom situacijom u redovima današnjeg protivnika.

– Nikako ih ne smemo potceniti. Iako su zbog finansijskih problema promenili sastav i dalje su kadri da ravnopravo konkurišu za prolaz u narednu fazu Evrokupa. Dovoljno je samo spomenuti El Amina, koji apsolutno dominira u timu. Mi moramo odigrati veoma požrtvovano u odbrani dok bi u napadu veći arsenal raspoloživih igrača trebalo da dođe do izražaja – naveo je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari