Pesma „Svadba velika“ ostaje u takmičenju Beovizije, reči će biti promenjene

Ostavite komentar


  1. Menjali, ne menjali, poruka je poslata! Da se više nikada ne pitamo zašto su nas bombardovali!!!

    1. Nasilje nad ženama sprovode slabići, mlakonje i neljudi.
      A ovakva poređenja sa spominjanjem bombardovanja u kontekstu nasilja nad ženama- samo budale

  2. Mislim da treba kod ovih stvari biti oprezan. Uzmite recimo pesmu „Hey Joe“ Džimija Hendriksa (to, doduše, nije originalna verzija, ali je najpoznatija), koja govori upravo o tome kako je lirski subjekat ubio ženu. Sad, to je stari i česti motiv iz bluz lirike, pritom je reč o nečemu što se zaista dešavalo. Nije isključeno da bi u današnje, postpostmoderno politički korektno vreme Hendriks bio optužen za pozivanje na nasilje nad ženama. To je problem sa kojim su autori popularne muzike morali da se bore tokom prošlog i sve više tokom ovog veka: ako slikaju postojeće društvene probleme, poput nasilja ili narkomanije, da li na to pozivaju ili na to ukazuju? Još je veći problem kada govore iz perspektive nasilnika ili čoveka ispunjenog mržnjom i predrasudama (setimo se kako se Mark Nofler godinama morao braniti da stih „Vidi onog p***ra sa minđušom i šminkom“ iz pesme „Money for Nothing“ ne izgovara on, već lirski subjekat te pesme, neobrazovani fizikalac.) Šta želim da kažem: površno čitanje, slušanje ili gledanje te čupanje iz konteksta, pogotovu kada je delo obojeno ironijom ili humorom, dovodi do toga da se ukazivanje umetničkog dela na neki društveni problem često tumači kao glorifiacija tog problema.

    Naravno, sve to ne važi za pesmu „Svadba velika“, koja je turbo folk uradak bez muzičke i poetske vrednosti.

  3. Nije normalan ovaj koji je pisao tekst. Ja obično ne podržavam ta ženska društva kojima smeta sve i svašta, ali ovo sada je stvarno nedopustivo. Em glup em opasan tekst. Poziv na ubistvo.

    1. Nema sta ti ili bilo ko da podrzavas ili ne podrzavas bilo koga. Ono sto nekome smeta a radi se o njemu , treba da se izbegava i tacka.

      1. iako se slazem sa ocenom ove pesme ne treba sve sto nekome smeta biti zabranjeno jer uvek ima neko kome nesto smeta. Ja znam ljude kojima jako smeta kada se promovisu deca i … sta cemo? zabraniti ?

  4. Trebalo ih je diskvalifikovati. Nedopustivo je nas oni predstavljaju ni sa promenjenim tekstom. Kakva bi to sramota na medjunarodnom nivou bila, ne zelim ni da zamislim. Ne treba nam to.

  5. Da se podsetimo. Kupio sam prsten, kupio sam pušku, jedno od ta dva baciću u reku. Imali smo mi i ranije glupe i manijakalne tekstove.

  6. Obratite paznju na muziku….Odslusajte prve taktove Svadbe velike a onda na youtube potrazite pesmu Vino cemerno u izvodjenju Medenog meseca. Ko ne primeti slicnost nisam mu ja kriv…

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 10

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.