Ruma je među prvim gradovima u Srbiji koja će moći da koristi sredstva u iznosu od pet miliona dinara za rešavanje stambenog pitanja izbeglih i interno raseljenih lica.

 Nedavno su u zgradi republičke vlade dodeljeni ugovori potpisani između 12 lokalnih samouprava i Komesarijata za izbeglice, u okviru projekta „Podrška lokalnim akcionim planovima u Srbiji“ u cilju integracije ove kategorije stanovništva i poboljšanja životnog standarda. Zahvaljujući pomoći UNHCR-a vrednoj 700.000 dolara porodice iz 12 opština rešiće stambene probleme, a kroz realizaciju ovog programa biće obuhvaćeno 150 izbegličkih porodica.

Kako saznajemo od zamenika predsednika Opštine Ruma Dragana Kardaša, u projektu za stambeno zbrinjavanje izbeglih i raseljenih u Rumi sa deset odsto sredstava učestvuje opština, tako da ova sredstva ukupno iznose 5,5 miliona dinara. Kako je planirano 3,1 milion dinara biće utrošeno za kupovinu seoskih kuća, a ostatak za građevinski materijal.

U toku je konkurs za dodelu sredstava, zapravo za izbor korisnika za dodelu pomoći koja se sastoji u kupovini i donaciji kuća sa okućnicom za rešavanje stambenih pitanja izbeglih na teritoriji rumske opštine, kao i konkurs za izbor korisnika za dodelu pomoći u građevinskom materijalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari