Mada im pet koraka prednosti u odnosu na najbližu Crvenu zvezdu daju izvesnu dozu mirnoće pred start druge etape prvenstvene trke, u Partizanu se ne oslanjaju previše na trenutni bodovni kapital u nastavku borbe za četvrtu titulu šampiona u nizu.


– Pet kao ni jedan. Prednost koju imamo nije čak ni solidna, a kamoli dovoljna za miran san i sigurnu odbranu titule. Bolje je, naravno, bežati nekome nego juriti nečiji plus, kao što je bio slučaj s nama prošle sezone, ali niko u ekipi i stručnom štabu ne misli da ćemo se prošetati kroz ovih 15 kola. Pred nama je još dosta teškog posla – uverava nas mladi desni bek crno-belih Aleksandar Miljković.

Da li se slažete sa većinskim stavom stručne javnosti da imate najbolji tim u zemlji?

– Ne moraju to drugi da kažu, dovoljno je baciti oko na našu jesenju statistiku. Osvojili smo najviše bodova, igrali najbolji fudbal, dali mnogo više golova od ostalih, takmičili se u Ligi šampiona. Samo, Partizan mora uvek da se potvrđuje i pobeđuje.

Navijači se pitaju kakav ćete fudbal igrati sa novajlijama Tejgom, Vukićem i Adijom. Može li se biti efikasan kao u vreme Klea?

– Jedan je Kleo, reći ću čak nezamenjiv. Ali, oba Ganjanina imaju svoje kvalitete, verujem da će svojom neverovatnom brzinom i dobrom tehnikom biti dostojne zamene Brazilcu. O Vukiću je glupo trošiti reči. Malo je tako dobrih organizatora igre u našem fudbalu. Treba im vremena za adaptaciju, ali mislim da ćemo i sa njima biti ofanzivni i efikasni.

Upravo zbog te vaše ofanzivne crte i napadačke filozofije trenera dobićete šansu pre iskusnog Stevanovića. Hoće li ovo biti proleće vaše pune afirmacije?

– Bolje da ćutim i radim, nego da se hvalim pa nešto izmalerišem. Znam jedino da ću dati sve od sebe kako bih ispunio trenerove zamisli, a Stanojević računa na moja česta ubacivanja u završnicu i brzo vraćanje nazad, u pomoć zadnjoj liniji, koja bi mogla „trpeti“ zbog ultraofanzivne postavke – misli defanzivac mlade selekcije Srbije.

Remi sa Sremom

U poslednjoj test utakmici pred nastavak prvenstva, šampion je juče u svom sportskom centru remizirao sa Sremom iz Sremske Mitrovice – 1:1(1:1). Golovi su pali u prvom poluvremenu, domaćin je poveo preko Tejga, i to posle razmene lopte s Vukićem (23. minut), dok je za goste pogodio Šarac (25). Prvih 45 minuta odigrao je trenutno najjači sastav prvaka: Stojković – Miljković, Savić, Krstajić, Kizito – Kamara – Babović, Vukić, S. Ilić – Tejgo, Adija, da bi ga u nastavku zamenila nova jedanaestorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari