Održavanjem četiri trke za klasu Optimist i tri trke regate za klasu Laser, u Golupcu je završeno 48. Balkansko prvenstvo u jedrenju na vodi.

Reprezentacija Srbije osvojila je četiri srebrne i jednu bronzanu medalju. Na Balkanijadi u Golupcu pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u organizaciji Jedriličarskog saveza Srbije i opštine Golubac, učestvovalo je 150 jedriličara iz šest zemalja Balkana, Turske, Grčke, Crne Gore, Bugarske, Rumunije i Srbije u klasama Laser 4,7 Optimist, Laser i Laser Radijal.

Drugog i trećeg dana održavanja Balkanijade nije bilo vetra, pa je četvrti dan uz pomoć laganog gornjaka održano takmičenje za klase Optimist i Laser klase. Srebrne medalje za reprezentaciju Srbije osvojili su Dani Stanišić u klasi Laser, Ivona Kosor u klasi 4,7, Nađa Stanikić i Stefan Juil, a Kristina Boja klasi Optimist.

Zlatne medalje u klasi Laser osvijio je Igor Les iz Crne Gore, u klasi Laser 4,7 Mandalinci Onur Cemil iz Turske, u klasi Laser Radijal Vasileia Karachaliou iz Grčke i u klasi Optimist Mouzakis Kristos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari