Od 2003. godine kada su odbornici opštinske skupštine u Čačku usvojili odluku o finansijskoj podršci poljoprivrednicima, finan sijsku pomoć koja se iz opštinskog budžeta obezbeđuje za podsticaj poljoprivredne proizvodnje koristilo je više od 200 poljoprivrednika iz čačanskog kraja.

Od 2003. godine kada su odbornici opštinske skupštine u Čačku usvojili odluku o finansijskoj podršci poljoprivrednicima, finan sijsku pomoć koja se iz opštinskog budžeta obezbeđuje za podsticaj poljoprivredne proizvodnje koristilo je više od 200 poljoprivrednika iz čačanskog kraja. Na ime beskamatnog kredita namenjenog poljoprivrednicima sa rokom otplate od 12 i grejs periodom od šest meseci, ove godine je obezbeđeno ukupno pet miliona dinara.
Uslovima konkursa za raspodelu ovih sredstava predviđeno je da za finansijsku podršku mogu konkurisati građani koji se isključivo bave poljoprivrednom proizvodnjom, a ujedno su i vlasnici poljoprivrednog zemljišta, dok će namensko korišćenje kontrolisati posebno odeljenje opštinske uprave. Da bi učestvovali na ovom konkursu poljoprivrednici između ostalog moraju dostaviti i uverenje Republičke uprave javnih prihoda o poreskom zaduženju i plaćenim porezima, kao i izjavu o sastavu i broju članova domaćinstva.
Krajnji rok za prijavu na konkurs je subota 14. april, dok će rezultati konkursa biti objavljeni najdalje do 15. maja. U čačanskoj opštini očekuju da će kao i ranijih godina veliki broj poljoprivrednika učestvovati na konkursu, istovremeno ističući da su i lokalne vlasti svesne da su sredstva nedovoljna kako bi se zadovoljile potrebe poljoprivrednih proizvođača, ali da je njihova visina u direktnoj zavisnosti od visine opštinskog budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari