Pet odsto stanovništva Srbije u depresiji

Ostavite komentar


  1. Posle ovih vesala, hapsenja, kampanja, ljubavi prema vodji, novim racunima, pretnjama sudskim pozivima…..bice ih sve vise! „U Srbiji nije normalno biti normalan“!

  2. 5% dijagnostikovanih da, 94% ne dijagnostikovanih takodje, 1% je vlast bez ikakvih problema moralnih ili bilo kojih drugih problema.

  3. Mislim da je porodica najvažniji element lečenja. Bez podrške porodice je mnogo teže boriti se. Pogotovo ako vas vaši „najmiliji“, iz najboljih namera, sabotiraju i svojim ponašanjem provociraju depresivne i/ili suicidalne epizode. Još „zanimljivije“ je ako odbijaju da se leče od sopstvenih F problema a ne možeš da ih nateraš.

  4. Odličan članak sa puno doibrih podataka. Depresija je učestala bolest, teško onesposobljava obolelog i kako je u članku navedeno ne retko se završava suicidom. Sa druge strane može uspešno da se leči, Zato nije jasno kako na Klinici za psihijatriju u Novom Sadu od dva odeljenja i Dnevne bolnice koji su se bavili lečenjem depresije u ovogodišnjoj reorganizaciji formirano jedno odeljenje sa redukovanim brojem kreveta. Pri tome u Novom Sadu nema sem Doma zdravlja vanbolnicke ustanove gde bi pacijnti mogli da zatraže pomoć a da ne prodju komplikovanu administartivnu proceduru zakazivanja cekanja na uput i pregled psihijatra. Stoga nastavite sa ovakvium člancima sa nadom da će se i neko iz Kliničkog centra Vojvodine obavestiti oovoj bolesti

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.