Pet osoba uhapšeno zbog utaje poreza 1Foto: Pixabay/4711018

Poreska policija u Novom Sadu uhapsila je jednu osobu u tom gradu i četiri u Beogradu zbog postojanja osnovane sumnje da su izvšili krivično delo utaje, čim je oštećen budžet Srbije u iznosu većem od 352 miliona dinara, čime su ostvarili imovinsku korist veću od jedne milijarde dinara, saopštila je danas Poreska uprava (PU).

Dvojica osumnjičenih su, u svojstvu odgovornih osoba privrednog subjekta, u nameri da prikriju ostvareni prihod i izbegnu plaćanje poreza, novac uplaćen od kompanije sa Kipra, za isporučeno oružja vrednosti više od 3,5 milijardi dinara, u poslovnim knjigama privrednog društva evidentirali kao primljene avanse.

Neevidentiranjem ostvarenog prihoda po osnovu izvršenog prometa i neprijavljivanjem istog nadležnom poreskom organu, izbegli su obračun i plaćanje poreza na dobit pravnih lica za 2015, 2016. i 2017. godinu u ukupnom iznosu od 532.361.237 dinara.

Osumnjičenima je određena mera zadržavanja do 48 časova i oni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari