Pet rumskih preduzeća dobilo je 8,1 milion dinara povoljnog kredita za otpočinjanje biznisa. Interes za odobravanje ovih kredita je veliki, kaže viši stručni saradnik u regionalnoj Kancelariji za razvoj malih, srednjih preduzeća i preduzetništva u Rumi Snežana Kurjega.

– Ove godine treći put je Republički fond za razvoj raspisao konkurs za dodelu sredstava za otpočinjanje novog biznisa. Za razliku od prethodnih godina, prvi put konkurs je otvoren tokom cele godine tako da zainteresovani imaju povoljnije šanse za dobijanje kredita nego dosad. Prvi presek urađen je 16. aprila, a upravni odbor Fonda za razvoj zasedao je 11. maja i odobrio 1.285 kredita za celu Srbiju. Među dobitnicima prve tranše nalaze se i pet preduzeća iz Rume. Njima je za različite delatnosti odobreno nešto više od osam miliona dinara. Drugi presek stanja je napravljen 20. maja i u ovom periodu je podneto mnogo više zahteva – navodi Kurjega.

U prvom krugu upravni odbor Fonda za Sremski okrug odobrio je 45 kredita, a ukupan iznos sredstava iznosi 66,75 miliona dinara. U preduzećima koja su konkurisala za kredite posao će dobiti oko 135 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari