Petar Panić pušten da se brani sa slobode, priznao da je udario ženu na pešačkom prelazu 1Foto: trece.ojt.rs

Petar Panić, kum Aleksandar Vučića i otac Uroša i Miloša Panića, koji je uhapšen zbog sumnje da je u Zemunu automobilom udario žensku osobu koja je prelazila ulicu na pešačkom prelazu, saslušan je u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu gde je priznao krivično delo nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

„Povodom zadržavanja P.P, o kojem je javnost obaveštena dana 27.07.2024. godine, obaveštavamo Vas da je javni tužilac saslušao okrivljenog P.P. u prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu na okolnosti izvršenja krivičnog dela Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, kada je okrivljeni u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, detaljno navodeći kako se dogodila delikatna situacija i držeći se adekvatno i s poštovanjem pred javnim tužiocem“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako dalje navode, u daljem toku postupka će biti izvedeni svi dokazi, sagledani video snimci, javni tužilac će odrediti veštake medicinske i saobraćajne struke koji ce izraditi, nalaz i mišljenje, ispitaće se oštećena i svi svedoci, nakon čega će biti doneta zakonita odluka.

Podsećamo, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je naložilo zadržavanje Petra Panića, pošto je izvršio delo protiv bezbednosti u saobraćaju, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Okrivljenom se, kako navode, stavlja na teret da je u Zemunu, u Ulici Gornjogradskoj, udario oštećenu N.M. koja je ulicu prelazila na obeleženom pešačkom prelazu, na kom su se u momentu nezgode nalazile još dve osobe.

„Oštećena je hitno prevezena u zdravstvenu ustanovu gde su joj konstatovane dve teške telesne povrede u vidu preloma ručnog zgloba i preloma potkolenice. Okrivljeni će 29. jula, uz krivičnu prijavu, biti doveden u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu kada će ga saslušati javni tužilac“, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari