Petar Škundrić, ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije, danas će povodom 6. avgusta- Dana rudara Srbije i Dana Privrednog društva TE- KO Kostolac posetiti ovaj gradić na obali Dunava. On će u jutarnjim satima prisustvovati polaganju venca na spomen obeležju rudarima u Starom Kostolcu, potom će posetiti površinski kop „ Drmno“ gde će se zadržati u razgovoru sa radnicima Petog BTO sistema, a potom prisustvovati i svečanoj akademiji u kostolačkoj Pozorišnoj sali.

Svečanost u Kostolcu počela je juče otvaranjem izložbe slika i fotografija „ Postojanje kroz sliku i sećanje“ u holu Doma kulture, a Kostolčane je jutros ulicama grada budio tradicionalni promenadni koncert Duvačkog orkestra Privrednog društva TE- KO Kostolac. Nakon polaganja venca na spomen obeležju rudarima u Starom Kostolcu i svečane akademije, u 19 sati na Gradskom trgu će se održati revijalno takmičenje u nadvlačenju konopca – sindikalne organizacije kopova i Termoelektrana „ Kostolac“ i PRIM“- a. Za sve Kostolčane nakon toga biće održan besplatni Koncert na kome će učestvovati zvezde folk estrade- Marinko Rokvić, Bane Mojićević i Aleksandra Bursać, a potom sledi i vatromet.

U sportskom delu programa sa početkom u 16 sati danas će se sastati petlići FK „ Rudar“ i FK „ Trepča“ iz Kosovske Mitrovice, a po završetku ove utakmice ogledaće se veterani FK „ Rudar“ i FK „ Partizan“ iz Beograda. U isto vreme sutra se na stadionu kostolačkog Srpskoligaša sastaju domaći „ Rudar“ i FK „ Mančester junajted“ ( petlići) iz Vršca, a otom i seniori „ Rudara“ i „ Jasenice 1911“ iz Smederevske Palanke. Sportski program posvećen Danu rudara završava se u nedelju utakmicom FK „ Rudar“- FK „ Jagodina“ (seniori).

U Program proslave uvršteno je i svečano otvaranje zdravstvene ambulante u Upravnoj zgradi PK Drmno, u utorak 10. avgusta u 11 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari