Peter Handke: Srpski prijatelj

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Zanimljivo da je „Danas“ dao mnogo vise prostora za reakcije bosnjackih i albanskih nacosa a la Citaku i slicne, na vest o Nobelovoj nagradi za knjizevnost, nego sto je dat prostor knjizevnim kriticarima ili knjizevnicima koji su za razliku od onih prvih makar procitali neku knjigu. Ali i to govori o tome sta je „Danas“ danas

    1. Gle ali moj komentar do danas nije objavio, evo ga šaljem opet.
      Evo ovih dana nas Slobini fanovi i botovi ubeđuju kako nam je Hadke „prijatelj“ („srpski prijatelj“) a eto ima nas glupih koji odbijamo (iz kaprica) da to uvidimo. Šta je prijatelj? Pa onaj koji bi vam pomogao da kao zemlja od 7 miliona (izmrcvarenih već sankcijama i haosu) ne uđete, na primer, u rat s 1 milijardom najmoćnijih. Hadke kao i svi ti „obožavani“ političari Rusije bi SPREČILI SLOBU SVIM SREDSTVIMA da nas ne uvere u rat s NATO (samoubilački rat). Umesto da spreče Slobu (što je bilo izvodljivo) oni su se bavili pukom propagandom kao šatro sprečiće NATO da ratuje (bavili su se onim našta ne mogu da utiču). Ne takvi mi prijatelji nisu potrebni.

  2. To sto Handke izjavljuje da ga Srbi ne citaju a vole, tacno je. Pa koga Srbi uopste citaju uopste – neznatan odstotak tog naroda cita! I ja licno sam pokusao u vise navrata da ga citam u originalu i odustao sam jer mi jednostavno ne lezi sto ne znaci da nije veliki umetnik pa za cuju god stranu da se javno zalaze. Jos jedan dokaz da umetnik treba da bude politicka licnost ali po svojoj savesti a ne oportunist! Toliko od mene!

  3. po ovakvoj super gimnastici
    kad će izložba izuzetnog slikara
    adolfa hitlera?

  4. Zapadni narativ o Milosevicu je ideoloska „istina“ kojom se pokriva agresivno dokusurivanje Rusije posle pada komunizma (koji je iz nje dosao). A kakva je laz ta „istina“ (koju sad jedan nobelovac dezavuise) indirektno je potvrdio Bus mladji. Naime kad se pokazalo da je laz prica o Sadamovom oruzju za masovno unistenje Bus mladji se ljutito branio recima: ‘pa sta, za Sadama je Milosevic majka Tereza’! (citaj: ako nismo trebali da lazemo o Huseinu jos manje razloga smo imali da lazemo oko Milosevica)….

  5. Znamo mnoge istaknute i talentovane rukovodioce, glumce, ministre( u svetu, ne ovde, naravno) koji su zbog ruznih izjava i postupaka izgubili posao.. Ne mozete hvaliti zlo, a ocekivati dobro, makarimali glavu kao sifonjer.

  6. Sta je taj sve laprdao, cak i o Nobelu, pa jos i da ga okite sa milioncetom?! Taj mora da je za deset kopalja iznad Sartra. U talu sa Dodikom i Acom? Ili su Rusi i Kinezi stavili veto ako su pokusali da Handkea zaobidju ?

  7. Ovo je nas treci Nobelovac( Andric, pa u dlaku Cosic). Sledeci je nas ,a bosanski, Kusta. Pa Dodik.Pa Ceca.Svako u svojoj kategoriji.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.