Peter Kelen začetnik reindustrijalizacije Čačka    1Foto: V. Nikitović

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović priznao je da je ideja da vlasnik nemačke kompanije „Forverk“ Peter Kelen dobije ulicu u Čačku bila njegova.

On kaže da je ukazivanje te vrste počasti najmanje što grad može da učini za čoveka koji će biti simbol „nove reindustrijalizacije Čačka“.

– Svaki investitor koji zaposli najmanje 1.000 ljudi i investira oko 50 miliona evra zaslužuje jednu saobraćajnicu koja je do sada nosila naziv Sekundarna servisna saobraćajnica, i nalazi se na deset kilometara od centra grada. Onaj ko je začetnik jedne nove reindustrijalizacije grada Čačka, zaslužuje bar toliko – naglasio je Todorović.

On je rekao da Peter Kelen još uvek ne zna da bi u Čačku trebalo da dobije ulicu sa svojim imenom.

– On ne može da zna za ulicu, jer formalno i zvanično i nema ulicu. Procedura je takva da posle komisije resorno ministarstvo daje ili ne daje saglasnost na taj predlog, a tek potom Skupština grada Čačka. Dakle, procedura će, pretpostavljam, trajati bar još dva meseca. Nadam se da ću gospodina Kelena upoznati na njegovoj saobraćajnici već na otvaranju fabrike u novembru mesecu – istakao je Todorović.

Povodom ovog nesvakidašnjeg slučaja oglasio se i lider Nove Srbije i dugogodišnji gradonačelnik Čačka Velimir Ilić.

– Skandalozno je dati naziv ulice po čoveku koji ničim nije zadužio naš grad, po čoveku čija noga nikada nije kročila u Čačak i koji, verovatno, ne ume ni da pronađe Čačak na geografskoj mapi. Ovakav potez čačanskih vlastodržaca predstavlja najveću moguću bruku i sramotu koja je zadesila Čačak u novijoj istoriji – ocenio je Ilić.

Zanimljivo je, međutim, da je predsednik komisije koja je donela odluku o ulici Petera Kelena šef odborničke grupe Nove Srbije u čačanskom parlamentu Miloš Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari