Peticija premijerki protiv najavljenog ukidanja mogućnosti večernje šetnje kućnih ljubimaca

Ostavite komentar


  1. Da je Aleksandar Vučić imao psa u detinjstvu verovatno bi postao bolji čovek i imao više empatije prema ljudima! Ovako, samo prazni svoje komplekse i frustracije na nevinim životinjama. Kao odgovorni vlasnik pitam: kako starom psu, sa već oštećenim bubrezima, objasniti da treba da trpi 12 sati??? To je sporo ubistvo. Ovako kako je krenuo, AV lagano ubija pse, privatnike i pojedine penzionere…

    1. Pa šta radite pre zabrane ? Što mora , za vreme zabrane. Moj pas ima pečenu na podu , i kada treba tu vrši nuždu.

      1. Ziveli ljubimci….ali vremena od 5:30 do 16:30 je dovoljno. Kuce je za dvoriste, zato probajte da vise brinete o starima ili deci. Pravite decu, gradski paraziti, pojede nas bela kuga koja je mnogo gadnija od Covida 19 a ne da kukate za kucadima. Dali stepotpisali peticiju kada je nekom stradala krava, koza,ovca, konj I to su zivotinje….e moji gradski parazit

  2. Dajem punu podršku. Iskreno se nadam da će uspeti u nameri. To što Vučić i kompanija rade to je zlostavljanje životinja. Neka tu satnicu za wc isproba na sebi i svojoj vladi pa će videti koliko je to nemoguće

  3. Kako objasniti psu da ne moze da izlazi napolje?
    Treba li svi vlasnici pasa da ih puste napolje,bez nadzora,pa da drzava vidi sta ce sa njima?
    Znam da je to nemoguce,jer bi to za mene bilo kao da sam izbacio iz kuce vlastito dete.
    Zato molimo vladu da ne ne uskracuje osnovne zivotne navike psima.

  4. Ako su stvarno najvažniji životi, ko što reče, onda treba da se ostavi vreme za izvođenje pasa da obave nuždu.
    12 sati prvo probajte da ne idete u wc, onda kenjajte da je to sasvim dovoljno.
    A ako psi nauče da to rade u stanu ili im otkažu bubrezi, pa krenu to da rade svaki čas, ukućani mogu lako da se inficiraju jer je bez dezinfikacionih sredstava, kojih nigde nema, podovi ne mogu dobro da se operu, i onda, kad neko iz kuće dobije i bakterijsku infekciju i virus, prvi je na listi za respirator i lekove.

    I onda će zauzeti mesto nekom drugom na intenzivnoj nezi.

    ‘Ajde geniji -šta vam je pametnije?
    Da podržite da se psi izvedu na tih 20 minuta, ili da nas vlasnike „uterujete u red“, sa svim posledicama tog uterivanja, sad, kad su ljudski životi najvažniji?

  5. Ne šetam u to vreme svoje ljubimce da se ne bih gurala po stepenicama i u liftu sa gomilom žena.
    Jer, koja je onda poenta svega?

  6. Kupite im pelene a kad naviknu moze I nosa.dosta vise da kerecim problemima. A da znate ja Sam uzgajivac pass 40 godina

    Kupite im pelene a posle moze I na
    O

    1. Gazda Pajo, uzgajivanje pasa zbog zarade, tj novca je jedno, a držati psa iz ljubavi prema njima je nešto sasvim drugo.

    1. Psima je mesto u dvoristu,a ne u stanu.Ako se nema dvoriste,onda ni psa ne treba imati.Ni za psa nije dobro da bude u stanu.Pas je po prirodi navikao ns slobodu,a ne da bude zatvorwn u stanu.

  7. Imam psa, no živim u kući s dvorištem, tako da ne delim isti problem sa drugim vlasnicima pasa.
    Slažem se da psi trpe i da je važno regulisati mogućnost izlaska napolje, ali me više brinu stariji građani koji su kao pokusni kunići zatvoreni, non-stop! Zašto oni ne bi mogli jednom dnevno da izađu na 20minuta?! Treba da čekaju subotu 3h ujutru da bi vazduh udahnuli?! Gde je za njih peticija? Hajde svi da probamo malo taj režim, pa da vidimo koliko bi psiha izdržala! Nego, većinu boli uvo, čim nemaš taj problem, nije tvoj problem!

  8. Gradjani Srbije bi trebalo da uvide da ih Vucicev rezim tretira kao zabu u eksperimentu sa vrucom vodom: polako zagreva vodu u loncu u kojem je zaba, i posto postepeno povecava temperaturu, zaba ne primecuje dok ne bude skuvana i mrtva. Isto se desava i sa ovim rezimom: prvo izivljavanje nad starima i zivotinjama, pa potom i na svima ostalima! Teraju se vlasnici pasa da gledaju kako se njihovi ljubimci muce u pokusaju da ne prljaju kucu, a kada vise ne mogu trpeti, pocece nuzdu da obavljaju unutra, i kada to predje u naviku, vise nece cekati da budu izvedeni u setnju… To je mnogo veci problem za ponasanje pasa i higijenu u stanu. A jadni stari ljudi su onemoguceni da izlaze napolje i da se krecu – svez vazduh, sunce i setanje su kljucni za njihov imunitet i zdravlje u celini, virus se NE siri kada neko boravi napolju, na propisnoj udaljenosti od drugih ljudi! Tako im Vucic i njegovi poltroni skracuju zivot, pa ce manje placati za penzije kada umru! Ljudi, pobunite se dok nije prekasno! Kada Vucic ukine naredne izbore i uvede potpunu dikraturu (vec je sprovodi), necete ga se moci resiti drugacije, osim po Cauceskovom modelu!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.