Više od 4.000 osoba je do danas na Fejsbuku potpisalo peticiju za oslobađanje iz zatvora nekadašnjeg komandanta rasformirane Jedinice za specijalne operacije – Milorada Ulemeka Legije.



Prema podacima sa internet stranice na ovoj društvenoj mreži, koju potpisuje dosad javnosti nepoznata grupa Srpska navijačka scena, potpisivanje je počelo prošle godine. Podsećamo, u decembru je objavljeno da je 3.000 korisnika interneta potpisalo istu takvu peticiju, ali su kao inicijatori na Fejsbuku bili „Srpski navijači“.

Pozivi sa ove stranice upućeni su na oko 40.000 internet adresa, a potpisnici peticije pozivaju se i da ostave broj lične karte. Početkom ove nedelje na internetu je objavljeno i navodno pismo JSO u kome se pozivaju patriotske organizacije na borbu sa „šiptarskim teroristima“.

Ministar policije Ivica Dačić odbacio je mogućnost da je reč o autentičnom pismu bivših pripadnika JSO i izjavio da je reč o odgovoru na „jutjub pretnje Albanaca“. Zanimljivo je i da se prva vest o internet peticiji za oslobađanje Ulemeka pojavila u decembru, neposredno nakon što je objavljeno da je petorica nekadašnjih pripadnika JSO pušteno nakon više od godinu dana pritvora da se brane sa slobode. Oni su optuženi da su na čelu sa Ulemekom i zajedno sa zemunskim kriminalnim klanom organizovali oružanu pobunu 2001. i u toku im je postupak pred Specijalnim sudom, koji treba da se nastavi 28. januara. Ulemek se zbog tog postupka pod posebnim merama sigurnosti dovozi iz zatvora u požarevačkoj Zabeli, gde služi 40-godišnju kaznu zatvora za atentat na premijera Zorana Đinđića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari