Meštani Pranjana i desetak susednih sela uputiće peticiju Skupštini opštine Gornji Milanovac sa zahtevom da se smeni direktor Doma zdravlja, stomatolog Dobrosav Lazarević, jer im je ugrozio pravo na lečenje.


Odbornik u Skupštini opštine Boško Milovanović rekao je da je u toku potpisivanje peticije jer pacijenti ne mogu tokom vikenda da primaju injekcije u Zdravstvenoj stanici u Pranjanima, već putuju u Čačak, iako postoji kompletna služba.

– Ovde je narod zabrinut za sudbinu zdravstvene stanice, koja postoji više od 75 godina, a dolaskom ovog direktora, sve je krenulo naopako i ako bi bila zatvorena, ne bismo imali gde da se lečimo, a do Čačka bismo putovali više od 50 kilometara u jednom pravcu – kazao je Milovanović.

On je istakao da je vlada SAD pre pet godina toj zdravstvenoj stanici donirala najsavremeniju laboratoriju za biohemijske analize, ali ona „nikada nije raspakovana i stoji po kutijama, a narod ide u Čačak ili Gornji Milanovac, što košta“.

Milovanović je dodao da će biti podneta i krivična prijava protiv direktora Lazarevića zbog ugrožavanja prava na ostvarivanje adekvatne zdravstvene zaštite za oko 7.000 pacijenata, koliko ih ima u tom planinskom kraju. Na sve ovo Lazarević je novinarima odgovorio: „No koment“, a zatim je uputio pretnje agenciji Beta da će se videti na sudu zbog pisanja o smeni vodeće sestre u Pranjanima, što je pretilo raspadu vladajuće koalicije u lokalnom parlamentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari