Peticiju protiv dodele zemljišta MUP-u Kosova do sad potpisalo 450 ljudi 1foto EPA-EFE/ĐORĐE SAVIĆ

Više od 450 građana potpisalo je danas peticiju za opoziv odluke Skupštine opštine Severna Mitrovica o dodeli parcele kod nekadašnjeg Vojnog remonta kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Peticiju je pokrenula Srpska demokratija koju vodi Aleksandar Arsenijević, a potrebno je da prikupe 1.870 potpisa, odnosno 10 odsto birača iz severnog dela Kosovske Mitrovice.

„Imamo više od 450 potpisa naših građana, što znači da su se aktivno uključili u ovu inicijativu za opoziv sramne odluke koja nije u interesu naših građana“, rekao je Arsenijević za Kossev.

Akcija se nastavlja sutra u 10.00.

Skupština opštine Severna Mitrovica usvojila je 29. decembra odluku da se kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova dodeli zemljište u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Prvi navodi bili su da će se na dodeljenom terenu izgraditi policijska stanica, ali je zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani rekao da Ministarstvo planira da se tu otvori Regionalni centar za obuku vozača i da policijske stanice sigurno neće biti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari