Peticiju protiv istraživanja bora i litijuma potpisalo 1019 Vranjanaca 1Protest u Vranju, Foto: V. Ristić

Aktivisti Građanskog pokreta „Kreni Promeni“ koji su organizovali potpisivanje peticije u Vranju izražavaju zahvalnost svim građanima koji su izrazili „svest da Srbija bude uređena država“, kao i podršku očuvanju svih „prirodnih resursa“ na teritoriji cele Srbije pa samim tim i u Pčinjskom okrugu.

Izražavajući zahvalnost za prikupljenih 1019 potpisa građana Vranja i drugih opština Pčinjskog okruga aktivisti izražavaju i zahvalnost za „izuzetnu profesionalnost overivačima potpisa kao i pripadnicima Policijske uprave u Vranju na profesionalnom odnosu“.

U saopštenju dostavljenom novinaru Danasa u Vranju, iz Građanskog pokreta „Kreni Promeni“, koje su potpisali Dragan Antić, Dragana Đorđević i Slobodan Petrović navode da je u Srbiji prikupljeno „29.000 potpisa građana, što pokazuje da novim zakonskim rešenjima može da se uvede red na teritoriji Srbije pa i u malim sredinama“.

Prikupljanje potpisa za zakonsku zabranu iskopavanja bora i litijuma na području opštine Vranje trajalo je duže od dve nedelje uz maksimalno zalaganje aktivista da građanima približe temu vezanu za značaj donošenja ovog zakonskog projekta.

„Građani koji su potpisali peticiju, volonteri koji su radili na terenu pokazali su da nada postoji i da Srbija nije na prodaju“, zaključuje se u saopštenju volonterskog tima Građanske inicijative „Kreni Promeni“ iz Vranja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari