Petinu osnovaca vršnjaci svakodnevno ismevaju

* Četvrtina učenika rekla da se ne oseća sasvim bezbedno u svojoj školi * Malušić: Skoro trećina učenika žele da se nekom osvete
Šta je pokazalo istraživanje o nasilju u beogradskim školama

Ostavite komentar


  1. Da li je ovo nešto novo, što do sada nismo znali? Zna to i nadležno ministarstvo. I šta čini po tom pitanju? Ništa. I tako godinama. Znači cilj ministarstva je da situacija bude sve gora. I uspeva im.

  2. Po novom zakonu nedavno usvojenom, učenik nasilnik u školi maksimalnu kaznu koju može dobiti za nasilje je "društveno koristan rad" kako su nespretno dali ime kazni tj.kad vam neko prebije dete u školi dobiće kaznu da čupka travu u školskom dvorištu !
    I ako mislite da je tu kraj logike, varate se ! Neki stručnjaci, kažu za sebe da su psihološkinje, inače okupljene oko nekih sekti pri ministarstvu prosvete, da je problem i u deci koja trpe nasilje i u njihovim porodicama jer ih valjda previše štite, maze i vole !? Takođe se bore za nasilnike jer kažu da bi sa strožijim kaznama oni bili izopšteni pa savetuju deci koja trpe nasilje prebacivanje u drugu školu !
    Iste te i takve drže seminare i predavanja po školama Srbije, pišu brošurice i prave projekte na temu nasilja u školama, bez ikakvih efekata, više od deset godina ! Da li trebamo da se onda pitamo zašto je nasilje u školama sve veće !?

  3. Oko 27 odsto učenika je najveće poniženje i neprijatnost doživelo od drugova, 9,5 odsto od nastavnika, 6,3 od roditelja, a dva odsto je navelo nepoznate osobe.

    To sve govori. Ako su istiniti podaci, jer je ovo država lažova.

  4. Ja imam 15 godina i 8. Sam razred osnovne I mene drustvo ismeva moze jos saveta hvala I za ovo unapred

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.