Petković (Ne damo Jadar): U Loznici, i ako Vučić otvori kancelariju, biće sprečeno usvajanje Plana 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Predstavnik udruženja „Ne damo Jadar“ Nebojša Petković najavio je, za iduću sedmicu, protest u Loznici, ukoliko lokalna vlast pokuša da usvoji Prostorni plan posebne namene u vezi litijuma.

On je za N1 kazao da je upoznat sa najavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će sledeće nedelje otvoriti kancelariju u zapadnoj Srbiji.

Gde će ako ne u Loznici, ali njegovo prisustvo nas neće sprečiti da zaustavimo usvajanje Prostornog plana posebne namene, rekao je Petković.

„Rekli smo da ćemo biti reaktivni ovaj put. To znači da postoje neke stvari koje vlast mora da uradi da bi nastavili projekat Jadar, kao što je usvajanje Prostornog plana posebne namene“, kazao je.

Smatra da Vučić nema gde da otvori tu kancelariju nego u Loznici.

„I ako je tamo izmesti, nije nemoguće da će iskoristiti priliku da u to vreme zakažu sednicu i probaju sa usvoje Prostorni plan posebne namene“, dodao je.

Kazao je da će uraditi uz veliko obezbeđenje, i da će, kako je ocenio, to navodno biti zbog predsednika.

„Ali mi ćemo reagovati bez obzira da li je Vučić tu ili ne“, kazao je, te dodao da će okupiti se ispred zgrade opštine, i pozvati sve ljude da izađu na ulicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari