Petković o hapšenju u Štrpcima: Kako Kurti ne vidi korupciju i kriminal u svojim redovima 1Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo Petar Petković ocenio je danas da je upad specijalne kosovske policije u Štrpce i privođenje više ljudi još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda u pokrajini „i novi teror“ kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

„Pod maskom i izgovorom nekakve borbe protiv korupcije, Kurti ponovo šalje specijalce Rosu, pod punom ratnom opremom, u srpske sredine, sa jedinim ciljem da Srbe koji su ostali bedem odbrane naših nacionalnih interesa u pokrajini kriminalizuje. Kako to da Kurti ne vidi korupciju i kriminal u svojim redovima, kada je i svim medjunarodnim faktorima poznato da svi tokovi prljavog novca idu kroz albanske sredine“, upitao je Petković u saopštenju.

On je rekao da je Štrpce očigledna meta jer predstavlja snažno srpsko uporište i najjužniju tačku srpskog opstanka na Kosovu i Metohiji.

„Do ove akcije ne dolazi slučajno, baš u današnjem danu, kada predsednik Aleksandar Vučić treba da potpiše šest važnih sporazuma u okviru inicijative ‘Otvoreni Balkan’, kao korak u bolju budućnost i očigledno je koordinisana sa sinoćnjim divljanjem ekstremista i paljenjem srpskih zastava u Tirani“, ocenio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari