Petković: Podsmevanjem zahtevu za povratak bezbednosnih snaga, Kurti se podsmeva i Rezoluciji 1244 1Foto: Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da se kosovski premijer Aljbin Kurti podsmevanjem zahtevu Beograda za povratak bezbednosnih snaga na Kosovo podsmeva i Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

„Neverovatno je kako to da su uvek ‘smešni’ samo oni delovi međunarodnih sporazuma i odluka koji su u korist Srbije, kao i oni sporazumi koji treba da budu sprovedeni od strane Prištine“, naveo je Petković u saopštenju.

On je istakao da međunarodno pravo može da se poštuje samo u celini, „a ne onako kako je Kurti navikao, prihvatajući samo ono što mu odgovara“.

„Kurti jednu stvar mora da nauči – snaga međunarodnog prava nije u sili, nego u njenim normama, tako da je Kurti prerano počeo da se smeje i likuje“, naveo je Petković.

Premijer Kosova je ranije danas za nemački Špigel ocenio da je zahtev Beograda za povratak do 1.000 pripadnika bezbednosnih snaga na Kosovo „smešan“ i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić time „želi da vrati Srbiju u prošlost“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari