Mada je po ko zna koji put Ivan Adžić, sportski direktor Crvene zvezde, pokušao da fingiranim izjavama prikrije poteze uprave, njegova tvrdnja da je odlaskom Duška Tošića u španski Betis završen prelazni rok za crveno-bele pokazala se netačnom. Upražnjeno mesto levog beka popuniće povratnik u redove srpskog vicešampiona Nikola Petković, koji je 2009. godine na neslavan način otišao iz Zvezde u nemački Ajntraht.


– Ugovor je na moje veliko zadovoljstvo, a nadam se i kluba, potpisan na dve godine, sa mogućnošću da se saradnja produži na još jednu sezonu. Imao sam malih problema sa povredom zgloba, ali sam poslednjih dvadeset dana u punom trenažnom procesu. Jasno mi je kakve su ambicije kluba, titula je imperativ i siguran sam da Zvezda ima kvaliteta i snage da je osvoji – istakao je Petković.

Petković je zaista veliki zvezdaš, ali ima kratak „fitilj“. Njegov temperament skupo ga je koštao u više navrata. Osim što je kršenjem discipline ugrozio poziciju u Crvenoj zvezdi pod vođstvom Zdenjeka Zemana, takođe nije uspeo da dokaže izraziti potencijal, zbog kojeg je bio standardan levi bek u mladoj reprezentaciji.

– Znamo kakav je Nikolin temperament pa smo zato sa njim obavili razgovore ne samo mi iz menadžmenta, već i trener Prosinečki. Prethodnih šest meseci je proveo u Saudijskoj Arabiji gde je igrao dobro i u kontinuitetu, što nam je potvrdio i naš stručnjak Milovan Rajevac. Sigurni smo da neće biti nikakvih problema. On je sada stariji nekoliko godina u odnosu na prethodni boravak u Zvezdi, ozbiljniji je, čeka i prinovu u porodici. Svestan je da mu je ovo prekretnica u karijeri – rekao je Adžić.

Kaluđerović ide u Briž

Napadač Crvene zvezde Andrija Kaluđerović mogao bi da postane novi član belgijskog Briža. Prelazni rok se zvanično završava danas u ponoć, ali klubovi imaju opciju da nacionalnim savezima najave da su pregovori u toku i tako dobiju dodatnih 48 sati da ih realizuju. Ukoliko se ovaj transfer ostvari, crveno-beli će dovesti već spremno pojačanje iz inostranstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari