Nastavljajući rad na otkrivanju zloupotreba u Autosaobraćaju, policija je uhapsila i istražnom sudiji Okružnog suda privela petoricu rukovodilaca i zaposlenih u ovoj firmi. Pored generalnog direktora Dragana P. (55) i njegovog zamenika Slobodana J. (61), juče su, zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju, uhapšeni Milovan P.

Nastavljajući rad na otkrivanju zloupotreba u Autosaobraćaju, policija je uhapsila i istražnom sudiji Okružnog suda privela petoricu rukovodilaca i zaposlenih u ovoj firmi. Pored generalnog direktora Dragana P. (55) i njegovog zamenika Slobodana J. (61), juče su, zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju, uhapšeni Milovan P. (40), šef prigradskog i međugradskog saobraćaja u Autosaobraćaju, Milutin B.(58), dispečer prigradskog saobraćaja i Milivoje B.(58), zamenik šefa autobuske stanice u Kragujevcu.
Sumnja se da su Milovan P., Milutin B. i Milivoje B., od 2002. do 2007. godine, ucenjivali i zastrašivali radnike da će, ukoliko direktoru Draganu P. ne poklone akcije, biti raspoređeni na lošija radna mesta, ili će im biti uručena rešenja o otkazu. Prema zaposlenima koji akcije nisu hteli da poklone tako je i postupano. Njih trojica su na ovaj način direktoru Draganu P. omogućili da dobije i na svoje ime registruje 3.560 akcija, u ukupnoj vrednosti od 10,6 miliona dinara. Nekoliko desetina zaposlenih u Autosaobraćaju protestovalo je juče ispred Okružnog suda zbog hapšenja direktora Dragana P. i grupe njegovih saradnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari