Petorici Srba uhapšenih kod Gnjilana određen pritvor u trajanju do mesec dana 1Foto: EPA-EFE/STR

Petorici Srba koji su danas uhapšeni kod Gnjilana zbog navodnih ratnih zločina, sud u Prištini odredio je pritvor u trajanju do mesec dana, javlja RTS.

Ranije danas objavljeno je da su kod Gnjilana uhapšena četvorica Srba, a kasnije toikom dana potvrđeno je da su uhapšena petorica – Dragan Ničić, Dragan Cvetković, Slobodan Jevtić i Miloš Šošić, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju je navela da je u selu Bosce kod Kosovske Kamenice uhapšen i Nenad Stojanović.

Kancelarija je ocenila je da „Aljbin Kurti nastavlja da sprovodi teror nad srpskim narodom i severno i južno od Ibra“.

„Jasno je da novim hapšenjima u Pasjanu antisrpski režim iz Prištine želi da dovede do eskalacije situacije na terenu i da život Srba na Kosovu i Metohiji učini nepodnošljivim, a ponovo se na udaru našlo i Kosovsko Pomoravlje, sredina u kojoj živi najveći broj Srba“, navela je u saopštenju Kancelarija.

Ističe se i da „prištinski režim neosnovanim hapšenjima i napadima na sve srpsko ulazi u predizbornu kampanju, jer ništa osim patološke srbomržnje nema da ponudi, osim pritisaka i progona u svim srpskim sredinama sa jednim jedinim ciljem koji podrazumeva iseljavanje Srba sa Kosova i Metohije“.

Uhapšeni su u akciji specijalnih jedinica policije iz Prištine, potvrdili su za RTS u komandi policije regiona Gnjilane, ne navodeći druge detalje, jer slučaj nije u njihovoj nadležnosti.

Akcija je sprovedena po nalogu specijalnog tužioca iz Prištine, naveli su u porodici uhapšenog Ničića, dodajući da je policija tokom akcije pretresla njihovu kuću, ali nije pronašla nikakvo oružje ili bilo šta drugo sumnjivo.

Vasilije Arsić, branilac Dragana Ničića najavio je da će sa braniocima ostalih uhapšenih uložiti žalbu na odluku o pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari