Petričić: 2016. pripremna za sve ono što će se dogoditi u 2017.

Svetski priznati karikaturista o presudi NIN-u, Pomoćnoj policiji i o ulasku u EU

Ostavite komentar


  1. Petricic ““ ocigledno ne zna da u svetu civilizovanom postoje kako on kaze vanredne institucije i tela.Pomocna policija je potreba Srije.

  2. Za razliku od gosp. Petricica koji za sebe rece da je pesimista i da nam predvidja mracnu buducnost (ili bar 2017.) ja sam nepopravljivi optimista koji veruje, ako nista drugo, da cu se zaposliti ove godine. Zar sam sebicna ako zelim da ja budem u pravu?

  3. Svako treba da donosi zaključke na osnovu činjeničnog stanja, a ne na osnovu izvora rekla-kazala.

  4. Meni je 2016. bila podnosljiva i nadasve dobra. Volela bih da i 2017.bude takva.

  5. Ime i minuli rad gospodina Petricica, svetski priznatog karikaturiste, crtaca i ilustratora su nekada bili paradigma visokog kvaliteta za svakovrsne slikovnice, kultne serije za decu .Pomenimo samo legendarni tandem Radovic-Petricic. Moja generacija je maltene ustajala na noge lagane na pomen ta dva imena. Danas, poluobrazovane horde botova, bez obraza i stida, usudjuju se da otpisuju Petricicu iz mraka anonimnosti svoje bestijalije kao da su sa njim ovce napasali . Moram priznati da me je stid sto delim vazduh sa navedenima.

  6. Ko je ovaj covek i odakle njemu pravo da se pravi pametan? On ce da kaze sta je trebalo da se uradi i ko od nas pravi majmune? PA zar ne vidi da je i sam majmun i to nevidjeni?

  7. Vidim da su odvratni botovi skocili sa svojim jedva naucenim mantrama da polemisu sa jednim od najboljih jarikaturista ikada. Lepa slika Srbije, nepismeni sns botovi truju sve. Nece moci, botovstino.

  8. Evo i ovaj drvi o Evropi. Evropa koja nam sve servira, a svi slepi kod ociju i ne vide da nas Evropa gura u propast. Samo ako se okrenemo sebi i neutralnoj politici, Srbija ce procvetati!

  9. Neophodno je slati afirmativne i pozitivne poruke jer svaki javni nastup nnosi odgovornost. Obe pomenute vesti u ovom izlaganju su pozitivne a ne greske, zaista kritikovanje mora biti konstruktivno!

  10. Karikatura ima svoju opravdanost kada prelazi u odmerenu i realnom životu prikazanu satiru. Petričić nije svestan ni vremena ni trenutka bitisanja gde karikatura dobija klasičnu navijačku političku konotaciju.

  11. Sve je istina, svaka čast gospodine Petričiću. Negativna selekcija dovedena do savršenstva. Krčag mora da pukne jer oni ne mogu lagati sve ljude sve vreme. A meru su izgubili…

  12. Evo primera kako je lako biti vo,odnosno bot,a kako tesko gradjanin,zabrinut za svoju zemlju.
    G.Petricic je svoju gradjansku i ljudsku duznost obavio,a ovi komentatori ce se smejati ili gledati u stranu dok nas ovi pomocni budu hapsili.Dok ne dodje red na njih.

  13. Ево, примитивни и бахати бот-дебили се јавили! То је слика Србије – нормални и умерени ћуте, дебили коло воде! Зато нам се све ово и догађа! Најмилије ће ми бити када прораде мотке, куке и мотике сиротиње у Србији која гласа Вођу, док ће ботине да кукају како их пребијају на улици!

  14. @BUBA.MA BRAVISSIMO, i svim istovetnim,,komentatorima,, TO JE NAJUPEČATLJIVIJA ,,ODLIKA,, DA SE NEKOM NEPOZNATOM,sa Ovakvim Svetskim Rezultatima u Profesiji , OBRAĆETE S,,TI,, JER NISU DOSTIGlI I ,,UZDIGLI ,,SE NA VAŠE napreDNO postignute Nivoje.Dali su sajtovi,,posebne,,napreDno proglašene,,enciklopedije,, Informera,postale tesne za ovakve,,sveže,,,,čitaoce,, i,,komentatore,, . Nisu Ovo VODE U KOJIMA TREBA DA,,PLIVATE,, PREVIŠE SU BISTRE ZA KONFABULISTIČKE MOZGOVE.

  15. u pravu 100% covek…ovi nastavljaju da rade sto su radili 90ih, da dele narod, sada trenutno postoje u srbiji gradjani prvog reda-clanovi sns-a i mi ostali gtadjani treceg reda…tuga

  16. O botovi Aleksandra Velikog, kome osim vama može ova situacija u zemlji da bude dobra?Evo pišem iz Toplice, i dok je ovde nekada dolazio predsednik da otvara fabrike, skoro nam je bio premijer da otvori dom kulture(koji je inače prošla vlast završila skoro 80%), a posle njega nam je bio ministar policije da otvori policijsku stanicu.Ako je to vama super, ovoj sirotinji ovde nije.Njima treba hleba i posla, a ne obećanja da će nekada biti bolje, a to je sa vama nikada!

  17. Jedan demagog mediski nametnutog autoriteta koji bez argumenata iznosi kritiku na šta ima pravo, ali uvek se postavlja pitanje zašto je ćutao kad smo uništavani posle 2000-e godine.Svi koji sad kritikuju a tad su ćutali su pali u očima javnosti jer su se legitimisali kao jeftine prostituke koje rade za šaku dolara ili eura za poznatog poslodavca a ne štite interes građana.

  18. СНС-мува

    Лако дао сам пристанак
    Привилегија тако се чува
    Изванредно је бити прирепак
    А још боље подгузна мува!

  19. Teško je oboleo Petričić, svu svoju radnu energiju je usmerio na pogrešno mesto a plus je loše obavešten, Zakon o pomoćnoj policiji usvojila je vlast koju je on zdušno podržavao.

  20. Frustrirani i oboleli Petričić em što nije u pravu, neobavešten je plus, sam sebi šteti ovom izjavom a i smejemo s e opoziciji koja je zakon o pomoćnoj policiji sama izglasala kada je bila vlast.

  21. И ви сте себи дали аутогол! Ваши вас слагали! Они су незналице са купљеним дипломама! Други пут проверите све што вам кажу! Имате велико искуство ,срамота је да тако наседате на њихове лажи!

  22. Ovaj covek si pripisuje cak i vidovnjacke sposobnosti. Nema pojma o ekonomiji, ali se svuda mesa.

  23. Uz svo postovanje prema gosp. Petricicu, koji kako rece da je naucio da donosi zakljucke na osnovu onog sto je cuo i video, da bi na ovakav pogrdan nacin komentarisao "formiranje" pomocne policije, trebalo je prvo kao informisan i obavesten covek da zana da je, kako smo culi, institucija pomocne policije uvedena jos 2005.

  24. Boze oprosti, odakle samo ovolike silne profesionalne botine bez trunke stida, sada su se i na Petricica nameracili, ko to samo placa, i po kojoj ceni?

  25. U životu vlada zakonomernost.. Svi ovi koji sada ovako pljuju po gospodinu Petričiću će vrlo brzo promeniti svoje mišljenje i svoju priču. Kada padne ova vlada, kada ode AV, oni će se onda utrkivati u pljuvanju Vučića i hvalisanju novog moćnika. Dobro poznajem tu vrstu neobrazovanih ljudi.

  26. Svaka cast g. Petricicu, vasa ocena nase stvarnosti je potpuno tacna. Politicka elita nam je uvek bila najgora a ova na celu sa A.Vucicem je jos gora.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.