Petričić: Tražili manje Vučića, Politika: Nastavljamo saradnju

List Politika posle sedam godina jednostrano prekinuo saradnju sa poznatim karikaturistom

Ostavite komentar


  1. Nema cenzure samo jednostranog prekida saradnje zbog ““““zlatoustog““““. Ajde! Čije usne je Petričić najbolje crtao?
    P.S. Jel zato gđa Smajlović ““““popila pedalu““““?

  2. Zašto ““““Politika““““ ćuti o Petričiću??? Ni slovo da bekne? Žaliće se OEBS-u možda?

  3. Normalno nije Vucic centar sveta pa da samo njega gledamo u karikaturi.Ima i drugih likova koji se mogu pojaviti..Setimo se Zuhe Dzumhura izvrsnog karikaturiste koji je bio svestran!

  4. I vreme je bilo da se traži da ovo ludilo prestane,sprdate se sa čovekom koji sve daje za svoju zemlju.Kada bi svi vi koji pljujete po njemu i sprdate se dalji svojoj otadžbini 30% koliko daje Vučić ova zemlja bi bila jača od Švajcarske.Prema tome manje kritika i karikatura a više rada za državu i sve će biti ok.

  5. Vučić oštro konkuriše Kim Džog Unu. Valjda je to korisno po ““““demokratiju““““ u državi.

  6. Нема велике штете, а и није му место у Политици. Осим, ретких добрих карикатура, као што је она са Вучићем у фантомки, готово све остало је било промашено јер се Петричићу свест задржала негде почетком 90-их. Као да се, у међувремену, није ништа догодило и као да нисмо, као друштво, постали мало свеснији онога што нам се догађало. Петричић, као, уосталом, и Кораксић, свој таленат користи да у слику претвори политичке поруке Слободне Европе, Гласа Америке, ЦНН и сличних министарстава истине.

  7. A hajde ti malo ismevaj pajtulu koji je niko i nista u ovoj zemlji za nas obicne postene gradjane.

  8. To jos je daleko od cenzure!!! Sta bi vi ako svaki dan vidite sebe u takvim bezvezne slike?

  9. Da li je po kodeksu karikaturista i novinara da samo jedna osoba bude tema stvaralastva?Cak i Sarli Ebdo ima svake nedelje karikaturu drugog sadrzaja a ti "velicina" moras imati istu??

  10. Pa naravno da su to trazili kada je bilo preterano objavljivanje istog! Postoje jos mnogo likova koji bi se mogli tu pronaci.

  11. Cisto sumnjam da je ista od ovoga sto je sugerisano imalo ikakve veze sa listom, vec je moguce da je unapred smisljen program opozicije, kao i svi do sada, da se i na ovaj nacin pljuje po aktuelnoj vlasti.

  12. Gospodin Petricic bi na primer u Sarli Ebdou radio ukupno 8 dana.Otpustili bi ga kao netalentovanog , ko bi jos ozbiljan dopustio da mu neko svake nedelje crta isto?A kolege bi ga ismejale a ne podrzale!

  13. Možda da nam uvaženi karikaturista kaže koliko koštaju te njegove usluge crtanja?!!

  14. Mogao je malo da se bavi karikaturama iz sveta spoljne politike ili kulture, a ne samo Vučić i Vučić! To jasno i tendenciozno govori o namerama.

  15. Mora Petricic da promeni malo temu. Nisu svi problemi vezani za Vucica. Ima nesto i u bivsoj vlasti.

  16. Zasto ga sada vracaju? Neka obelodane koliki je njegov honorar jer je verovatno dogovaran za vreme zutih.

  17. Ko je taj, ko zeli da Vucica bude manje? Zar nije on taj koji prozima sve pore naseg drustva, pa samim tim treba da ga bude vise.

  18. Botine kao i obično potvrđuju sve što pošten svet tvrdi. Sami kažu kako je cenzura stvar njihovog slobodnog uverenja ko "smeta", a ko "doprinosi" njihovoj državi. Stravično je što mi već 30 godina doživljavamo isto maltretiranje od istog ljudskog taloga. Košmar bez kraja.

  19. A da možda neko povremeno ode i u penziji? Mislim samo pitam, obzirom da se mlad kadar nikada nećete zaposliti

  20. Nas dr. (nepoznatih znanosti) Vucic, zatim sarlatan Jeremic su centar ““sveta““. Srpsko-srbijanski politicari
    i njihovi sledbenici u njima polazu nadu za spas najstarije nebeske nacije.
    Corax je jedan od najboljih srpskih karikturista!

  21. To je kada kreaturi zasmeta što od njega prave karikaturu. Mediokriteti iz Kabineta ne razlikuju mržnju od preziru prema liku i delu barona Vučića Medoustog. Nastavlja se uterivanje sloboda i demokratije u narod, svim silama. Izgleda da je Aki malo nervozan.

  22. Niko ne treba nikoga da otpušta većda pusti svakoga da radi, sloboda mišljenja i govora je danas na jakom visokom nivou. Svakoga danas bi trebalo ostaviti da radi na svom poslu. Srbija ima premijera koji voli svoj narod i državu i koji radi na tome da građani žive bolje.

  23. Ne mogu da verujem na sta su sve pojedini spremni kako bi opet podstakli pricu o navodnoj cenzuri…

  24. Šta ti je moć. U toku prepodneva te radno pedaliraju zbog nesmanjenog učinka a već, s večeri, veselo poručuju – risaj dalje preskupi humoristo…. Zamena teza ili neuspeo pokušaj?

  25. Zna se da Petricic sve ovo govori po instrukcijama onih koji bi da sruse Vucica.

  26. vučić se plašio opozzicije, posebno demokratske stranke, čije je članove hapsio bez razloga, a sada se plaši i karikaturista. na kraju će da se plaši i sopstvenog ogledala.[

  27. Da li ste vi botovi normalni?
    Vi ladno opravdavate to što su čoveka otpustili jer je kritikovao vlast?
    Pa vi stvarno normalni niste… Srbija će stvarno biti Severna Koreja, a vi ćete zbog kore hleba od vlasti biti srećni.
    Pa oni silni ljudi u proteklih 100 godina što su ginuli za ovu zemlju, pa u grobu se prevrću zbog takvih kao vas.

  28. Ne bi me iznenadilo ako je Dusan Petricic bio cak i primoran da kaze ovako nesto.

  29. Opet malo povoda za napade na Vučića. Opet ćepočeti priča o cenzuri. Ne znam dokle će ovo ovako da ide.

  30. I tako se javnost zanima celi dan "oće Petričić", "neće Petričić" na naslovnici Politike…stvarno je smešno da se toliko pažnje posveti njenoj visosti…karikaturi!

  31. Tražili su to možda iz razloga zato što više nije zamnimljivo. Stalno jedno te isto.

  32. I sad je ovaj lik toliko bitan da treba da se dize tolika medijska prasina…katastrofa!

  33. Jadno je naše novinarstvo,čovjek dobije otkaz jer je preskup i loše sarađuje sa urednikom i odmah se proziva Vučić.Nisko ,jadno i amaterski.

  34. Postaje već otrcano da je neko nešto pritiskao, urgirao i ne znam ni ja šta već. Koristi besplatni marketing

  35. Ne shvatam stvarno ko moze poverovati u ovu pricu Petricice kada Vucic samo moze imati koristi od tih karikatura.

  36. Al su navalili iz SNS-a botovi u komentarima da brane lik i delo prvog srpskog diktatora u 21vom veku! #zasendvicspremni

  37. Hej administratori, molim vas da nas poštedite ovih dubokoumnih botovskih splačino-tvorevina, ako za boga znate! Jasno je da je botovima Petričić skup, jer oni rade za sendvič i hiljadu dinara ili ni za to, već za varljivo obećanje za uhlebljenje u državnu službu.

  38. Diktatura ante portas! Postepeno ali nezaustasvljivo se gasi jedan po jedan svetionik istine i slobode.
    Pa i oni Zoranini suženi tuneli imaju određenu zloslutnu simboliku, a to je da se na njihovom kraju svetlo još dugo neće pojaviti!…
    A Veliki Mefisto kao brani Petričića, a istovremeno mu lepi etiketu "mrzitelja". Tako imitira Tita mada mu nije ni za mali prst. Kada je ono najpre podržao studente, a odmah potom je počela podmukla hajka na njihovo rukovodstvo!…

  39. Ne razumem se mnogo u posao urednika, ali zar nije normalno da urednik definiše posao, da smernice šta saradnici treba da rade?

  40. @Gradjanin
    Dragi gradjanine, ja znam dokle će ovo da ide, pošto nam sve češće ukazujete na to vi iz sendvičarske centrale. Ići će dotle dok ne rešite otvoreno da uvedete cenzuru, zabrane i lov na "izdajnike". To bi vam rešilo sve probleme, zar ne? Znamo mi dobro na šta ciljate i šta vam godi.

  41. Dobro, ipak je kvota da će Petričić objaviti karikaturu Vučića u sledećem broju bila 1.1, što je možda i bio razlog za prekid ugovora. Nije samo Vučić svuda i svja, ima i drugih socijalnih tema, ili što bi rekao Milanović ŠARAJ MALO, BRATE.

  42. Svako vidi stvari na svoj nacin a karikaturista se uvek trudi da karikira stvarnost koliko god ona dobra bila.

  43. Sta ce nama novine u kojima ima kao pluralizam misljenja. Necu ja da kupujem novine koje na jednoj stranici pljuju Vucica a na drugo ga hvale. Pa u istoj firmi 2 novinara zaduzeni da kao saradjuju a pisu razlicito. TO NIJE MOGUCE. Zato volim listove koji su se izjasnili koga podrzavaju pa nek citaoci kupuju ono sto im odgovara. Kao covek radio 7 godina pa treba da nastavi do penzije u istoj firmi. Prosla su ta vremena. Samo politicari ostaju politicari do kraja zivota.

  44. Petricic kao i ostali koji ne mogu da prihvate da postoje i drugi koji mogu raditi posao koji oni rade,da nisu neprikosnoveni u svom poslu kao u svakom drugom verovatno misle da samo obicni smrtnici imaju konkurenciju.Gubitak posla je moguc u svakoj profesiji.Zasto se misli da nekima ne moze dozivotno da se desi da ih zameni neko drugi u poslu?A sa druge strane neka pokusa u Americkim casopisima gde je bio uspesan da oslika karikaturama njihove predsednike i neka pobere sve moguce nagrade-niko se nece ljutiti.

  45. Na "N1" je objavljeno da će saradnja sa Petričićem biti nastavljena. Kao i uvek, u Srbiji se digne prašina za neku stvar, koja nije toliko bitna, optuži se premijer da je kriv za to i onda stvar legne. Kažite još da u Srbiji ima cenzure i nema demokratije. Ne znam samo da li u EU može tako da se radi. Premijer zaslužuje izvinjenje od NUNS.

  46. Gospodin se zali sto su mu rekli da malo manje crta Vucica, hajde da ga vidimo da li bi tako nesto mogao da radi u bilo kojoj drzavi!

  47. "Kuća Politika će nastaviti skupu saradnju s ovim honorarnim saradnikom”, tako treba da ostane.

  48. Sigurno je da saradnja nije prekinuta zbog njegovih karikatura,već zbog plate koju dnevni list Politika nije mogao da izgura i to je jedina istina.

  49. Sigurno je da se kabinet premijera nikada nije mešao niti u jedan dnevni list,a kamoli u Politiku.Zato je više nego sramotno ovakve izjave davati.

  50. Stvarno je ružno rugati se ili podsmevati se nekome ko je toliko toga dobrog uradio za našu zemlju, nekome ko se toliko zalaže za naš narod da nam bude bolje. Ali, premijer na to svakako ne obraća pažnju, time samo pokazujete koliko on ustvari vredi, jer da nije tako ne biste se toliko bavili sa njim.

  51. Mislite da možete na taj način da provocirate premijera, ali na taj način samo ga promovišete i premijeru to ide u korist. Narod je uz njega, a vi možete raditi šta hoćete.

  52. Ova prica karikaturiste uopste mi ne pije vodu,verujem ipak da njegove finansijske zahteve Politika nije mogla da ispostuje i da je to jedini razlog zasto je prekinuta saradnja.

  53. Iako mislim da je zalosno da na svakoj karikaturi bude covek koji celog sebe daje za interese Srbije,mislim da upravo Aleksandar Vucic nema nikakve veze sa prekidom saradnje sa Petricicem,razlog je finansijske prirode sigurna sam.

  54. Nepotrebna uzbuna.Petricic ce visiti na naprednjackoj izlozbi "necensurisane lazi".Sta ce mu veze priznajnje.Glupost Vucica i naprednjaka nema granica, ali ima zid.Iskrene cestitke.

  55. Petricic je skup, oko toga je bio problem. Ocigledno nije rekao istinu, vec je izasao u javnost sa pricom o Vucicu.

  56. Ne radi se uopste o cenzuri, drugi razlozi su bili u pitanju. Sada sve izlazi na videlo.

  57. Ako je receno da ce gospodin nastaviti saradnju onda ce i nastaviti, mnogo se medijski eksponira i drami, zato mi je ovo sve i sumnjivo, neko je tu umesao prstice da bi se napravila neka pricica protiv Vucica, moraju da smisle nove teme, bar gluposti kad konkretnije nemaju.

  58. Nije u redu da se sprečava ljubav prema Srbiji i njenom Premijeru iskazana u karikaturama pomenutog gospodina, zato preporučujem da se to pod hitno okonča jer bez podrške njega i njemu sličnih Vučić ne bi bio ni približno toliko podržan u narodu!

  59. Iz Politike reaguju samo na pritisak. Pod pritiskom ukidaju i pod pritiskom vraćaju.

  60. Petričić je postao politički karikaturista i bolesno opsednut samo jednim likom tako da je Politika sa pravom prestala da saradjuje s a njim, ovo, biće saradnje je samo da ode pa neka s e leči .

  61. Razuman zahtev, vidi se iz vasione da je Petričić frustriran Vučićem i da mu je postao opsesije i sva inspiracija, postao je politički karikaturista i iživljavao se bez stida i srama.

  62. Da možda istina ne leži u tome, da je Petričić preskupo naplaćivao svoj rad, pa su zato našli drugog.

  63. Ocigledna je opsednutost ovog karikaturiste premijerom..da nije tako pojavljivala bi se neka druga karikatura u novinama a ne samo premijerova..

  64. Saopštenje iz kabineta premijera je jasno stavilo do znanja da je ova država demokratska i da sako ima pravo da kaže šta mmisli, a da pri tome ne snosi nikakve posledice.

  65. Profesionalac kao što je Petričić ne bi smeo da sebi dozvoli izjave kao što je: "Šteta koju može da napravi ovakav predsednik vlade,…". Ako je saradnja prekinuta od strane v.d. glavnog urednika Žarka, kakve veze ima sa tim premijer jedne države, kao da je on dežurni krivac za sve. Svašta…

  66. sad je potpuno jasno da i botovi ne postoje,jer ovakve debilske komentare pod različitim nadimcima i "imenima" komentatora na ovom mestu i ostalim značajnim portalima,mogu da sroče samo debilski-debejski službenici jer to je njihov vrh inteligencije,približno isti kao kod njihovog firera !!!

  67. u ovim teskim vremenima kada svi mnogo trpimo ni nema potrebe da se basnoslovno skupo placaju usluge jednog u nizu karikaturiste

  68. Botovi, pročitajte "Još vam samo ale fale"! Izgleda da ste to propustili da pročitate u detinjstvu, već ste se umesto tooga obrazovali na Šešeljevim knjigama pa vam se smrklo pred očima!

  69. Kakvo smo mi to drustvo postali? Zbog nerada svakome sledi otkaz, ne vidim zbog cega je ovom karikaturisti neko drugi kriv?

  70. Jedan poznati diktator je imao svoje jurišne SA odrede koji su se obračunavali sa političkim neistomišljenicima.Najčešće – fizički. Po ugledu na njega naš Veliki Prodavac Magle ima svoje moderne jurišne odrede koji se zovu BOTOVI, koji danas u eri informatike imaju ubojitije oružje, jer kad normalan i zdravomisleći čovek pročita njihove komentare namah dobija mučninu u stomaku i prinuđen je da hitno traži kesu za povraćanje. Neumorno mlate po tastaturi i pišu komentare od jedva jedne nepismene, nesuvisle , prostoproširene rečenice kojom brane lik i delo svog omiljenog Vodje. Pri tome većina ( tako su instruirani) u pagajskom maniru ponavlja misao u stilu: "napadate čoveka koji je toliko učinio za Srbiju" itd itsl. i odi mi dođi mi… Ali niko, ama baš niko od njih da nam konkretno navede barem jedan jedini podatak i objasni ŠTA JE TO što je on korisno uradio za narod i državu. Da li možda što je umesto demokratije uveo novi oblik vladavine koji ne predstavlja ništa drugo nego ogavno carstvo prljave propagande, obmana i laži. Da li misle na to što je postao puki prenosioc i izvršilac naloga njegovih prijatelja zapadnih satrapa, što je enormno i preko svake mere zadužio državu, opljačkao plate i penzije,udario svakovrsne dažbine i "namet na vilajet", uveo sveopšti medijski mrak, cenzuru i autocenzuru , što narod svakim danom živi sve gore i gore. I na kraju – ali ne i poslednje – što je šiptarima poklonio 15 posto državne teritorije i izdao Kosovo?…

  71. koje su to jajare da se dodvore vucicu otkazali saradnju, a kad je ovaj shvatio da je preterao oni pljunu sami sebi u usta. ja bih odmah dao ostavku kada bih bio tako jadan. ali vucic je poistavio u politiku ljude koji imaju obraz ko opanak

  72. Predlažem da u buduće umesto v.d. (direktor, urednik i sl.) stoji a.v. (direktor, urednik i sl.) Ajde sad botovi, dokažite se.

  73. Na delu iamo vrhunsku SNS perverziju, uteruju samoi sebi, dive se svojoj veličini i uživaju u tome. Ova budalaština je gora od bilo koje karikature, parada ponosa i gluposti.

  74. Samo u Srbiji su ljudi koji rade i koji zele dobro svojoj zemlji na margini, a olos, kriminalci i neradnici se velicaju. I vreme je bilo da se traži da ovo ludilo prestane, da je srece da vi bar rdite deo onoga sto on radi, gde bi nam bio kraj

  75. Čitam politiku od kad znam za sebe.U Miloševićevo vreme je nisam čitao, a izgleda da dolazi vreme da je opet neću čitati.Pod uticajem ove vlasti smenjena je glavna urednica g-đa Smailović ,a sada i karikature izvanrednog karikaturiste Petričića nisu dobre za ovu vlast i politiku.Pa ako Petričića ne vratite na prvu stranu politike nedeljom imaćete jednog čitaoca manje.

  76. mi koji slučajno pratimo ““promene““ u našoj jadnoj državi kao i karikaturisti, dobro znamo šta je to auto/cenzura i koliko je prisutna u medijima. što ne znači da je to antivladin stav i mržnja, već sušta realnost. premijer nas mrzi jer ga čitamo kao knjigu.

  77. Rajinski mentalitet Srba je, nažalost, činjenica, koja se može "lećiti" jedino prosvećivanjem puka (stada).Dobre škole i zdrava porodica su najbitniji uslov za formiranje ličnosti koja će posedovati visok moralni integritet i nezavisan duh slobodnog i odgovornog čoveka. Botovi su naše komšije, neosvešćene ovčice, kojima treba pomoći da se moralno i kulturno emancipuju. Oni su poput bludnog sina, iz biblije, ne snalaze u politčkom haosu i zato slede moralno problematične ljude.

  78. Iskreno se nadam da će broj prodatih primeraka "Politike" posle ovoga značajno opasti!

  79. Retko koja država demokratskog uređenja ima vlast toliko osetljivu na kritiku. Svaka kritika upućena na loše poteze vlasti se prema rečima premijera ustvari svodi na ličnu mržnju prema njemu. Ako se na kraju sve svodi na ličnu mržnju onda bi svi građani kojima sadašnja vlast uputi ozbiljne zamerke na njihov životni standard u vidu smanjenja penzije, plate i povećanja poreza i cene struje treba da to shvate kako je motiv sadašnje garniture vlasti za takve akcije ustvari lična mržnja prema njima.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.