U subotu, 13. juna, u Petrovcu na Mlavi održana je centralna proslava povodom Dana opštine, 4. juna. U sklopu ove proslave svečano je otvorena novosagrađena sportska hala, koja nosi ime Dragutina Tomaševića (1890-1915), rodom iz obližnjeg sela Bistrica, prvog srpskog maratonca na Olimpijskim igrama, u Stokholmu, 1912. godine.

Nakon govora predsednika opštine Petrovac, Radiše Dragojevića, halu je otvorio ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Srbije, Ivica Dačić. Ovom otvaranju prethodila je svečana sednica Skupštine opštine, na kojoj su pojedincima i kolektivima dodeljene nagrade „4. jun“, u vidu povelje, priznanja i priznanja sa novčanom nagradom u iznosu od 15.000 dinara..

Nakon pozdravnog govora predsednika Skupštine opštine i emitovanja promotovinog filma o radu aktuelne opštinske vlasti, dodeljene su tradicionalne četvorojunske nagrade. Povelju „4. jun“ dobili su ministar Ivica Dačić, za doprinos razvoju petrovačke opštine, zamenik predsednika Demokratske stranke Dušan Petrović, za doprinos saradnji republičkih vlasti sa opštinom, Slobodan Hranisavljević iz Ministarstva za omladinu i sport, za doprinos izgradnji sportske hale, JP Direkcija za izgradnju opštine Petrovac, za poboljšanje infrastrukture, opštinski Agrarni fond, za doprinos razvoju poljoprivrede, Osnovna škola „Bata Bulić“, za brojne uspehe učenika na republičkim takmičenjima i Slađana Ilić, direktor Dečjeg vrtića „Galeb“, za uspeh u predškolskom vaspitanju.

Nagrade „4. jun“ u vidu priznanja, dobili su: ŽRK OŠ „Bata Bulić“, Klub borilačkih veština iz Petrovca, rukometni trener Srđan Ilić, Lovačko društvo „Krilaš„ – lovačka sekcija Šetonje, Lovačko udruženje „Trest“ – lovačka sekcija Oreškovica, KUD „Paulj Matejić“ iz Melnice, Milutin Stevanović iz Ždrela, Novica Janković iz Stamnice, Dejan Simonović iz Ždrela i Siniša Vujičić iz Oreškovice. Nagrade „4. jun“ u vidu priznanja sa novčanom nagradom od 15.000 dinara, dodeljene su: Momiru Jovanoviću iz Orljeva, Goranu Vasiću iz Ćovdina, Radetu Trujiću iz Dubočke, Slavici Kolerović iz Ranovca, Radetu Obradoviću iz Velikog Popovca, Čedomiru Stavriću iz Dubočke, Momirki Lukić iz Zabrđa i Ljubiši Glišiću iz Bistrice i Violeti Lapadatović, Slobodanu Markoviću i Miroljubu Nikodijeviću, svo troje iz Petrovca.

Ministarski skup na opštinskoj sednici

Svečanoj sednici SO Petrovac na Mlavi, osim ministra Dačića i zamenika predsednika DS-a, Dušana Petrovića, prisustvovali su i ministar prosvete Žarko Obradović, državni sekretar u Ministarstvu trgovine i usluga Ljubiša Dimitrijević, savetnik ministra za lokalnu samoupravu Aleksandar Radosavljević, šef poslaničkog kluba SPS-a Branko Ružić, kao i direktori republičkih javnih preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari