Petrović (SSP): I sajt Ministarstva pravde služi za odbranu naprednjačke vlasti 1Printskrin RTS

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Goran Petrović izjavio je danas da se odavno zna da je u „naprednjačkoj Srbiji“ sve podređeno veličanju Aleksandra Vučića i odbrani kriminalizovane naprednjačke vlasti, ali da nije znao da i sajt Ministarstva pravde služi tome.

Sada ga je u to, kazao je, uverila ministarka pravde Maja Popović svojom izjavom, koja je pod naslovom „Bestidno ponašanje predstavnika opozicije u Strazburu“ objavljena na sajtu ministarstva.

„Vidim da Vas mnogo pogađa to što je ogroman broj poslanika Evropskog parlamenta izglasao rezoluciju kojom je osporio pokradene izbore u Srbiji. Međutim, ono što je nejasno u Vašim tvrdnjama – šta je to tačno nepovoljno po Srbiju u rezoluciji Evropskog parlamenta? Da li to što su poslanici na osnovu izveštaja misija OEBS/ODHIR (koje su, istine radi, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić pozvali da posmatraju izbore), ogromnom većinom izglasali ono što svi građani Srbije znaju – da decembarski izbori nisu bili fer i demokratski i da postoji sumnja da su pokradeni, ili to što se traži menđunarodna istraga i da oni koji su krali, ako se dokaže, za to i odgovoraju“, pitao je Petrović.

Ministarki je poručio da bi upravo ona, kada bi radila u interesu građana, trebalo da bude prvi stub odbrane od korupcije i izborne krađe.

„I zato, ministarko Popović, ne čudi što nikada niste reagovali povodom toga što tužilaštva nisu reagovala na ogroman broj slučajeva krivičnih dela primanja i davanja mita u vezi sa izborima i drugim neregularnostima koja imaju oblik organizovanog kriminala. Umesto da ovakvim izjavama dodatno utičete na već duboko narušenu nezavisnost pravosuđa, pokušajte u pauzi između vaših neodmerenih političkih izjava da makar započente rešavanje nagomilanih problema – od neefikasnosti do neefektivnosti rada sudova, neusaglašene sudske prakse, nedovoljne stalne obuke sudija, materijalnog položaja i brojnih drugih problema“, naveo je potpredsednik SSP-a u otvorenom pismu.

Ministarka pravde izjavila je da je donošenju evropske rezolucije štetno po Srbiju i da opozicija deluje protiv interesa zemlje i njenih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari