Petrušić (NIN): 7.000 više obolelih i 200.000 manje PCR testiranih nego što je prijavljeno 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Novinarka nedeljenika NIN Sandra Petrušić kazala je da je Srbija u julu imala preko 7.000 zaraženih više nego što je prijavljeno i 200.000 manje PCR testiranih nego što je prijavljeno.

Petrušić je u „Utisku nedelje“ na TV NovaS kazala da je vodila sopstvenu evidenciju o broju obolelih i umrlih od korona virusa, tako što je kontaktirala svaki institut za javno zdravlje i zdravstveni zavod, koji prikupljaju podatke za svoje regione.

„Na osnovu dve trećine mojih prikupljenih podataka, imali smo preko sedam hiljada više zaraženih nego što je prijavljeno. Takođe smo imali 200.000 manje PCR testiranih nego što je prijavljeno“, rekla je ona.

Ona je dodala da se „neko igra našim životima i našim zdravljem“ i da su svi iz struke „morali da znaju šta se dešava“.

„Možda nisu znali u trenutku dok su čitali podatke na konferenciji. Šta se dešava posle konferencije Kriznog štaba? Oni nisu tu da bi držali konferenciju za štampu. Oni su tu da bi pravili epidemiološke mere koje će zaštititi naše zdravlje. Prema tome, oni onda moraju da odu negde i da analiziraju te podatke da bi videli koje će mere preduzeti“, kazala je Petrušić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari