Fabrika za proizvodnju čipsa PIK Takovo negirala je juče da je odgovorna za zagađenje reke Despotovice. U saopštenju te kompanije navodi se da fabrika poseduje najsavremenija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i da nema valjanih dokaza da je ona odgovorna za zagađenje Despotovice.

Fabrika za proizvodnju čipsa PIK Takovo negirala je juče da je odgovorna za zagađenje reke Despotovice. U saopštenju te kompanije navodi se da fabrika poseduje najsavremenija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i da nema valjanih dokaza da je ona odgovorna za zagađenje Despotovice. Rukovodstvo fabrike je dodalo da je protekle sedmice bilo otežano snabdevanje gradskom vodom, što je prouzrokovalo kraće zastoje u radu sistema za prečišćavanje u proizvodnji čipsa. Zbog toga je došlo do prekida rada, pre osam dana, po nalogu vodoprivrednog inspektora, navodi se u saopštenju.
Proizvodnja čipsa nastavlja se danas u 11 časova, u prisustvu Republičke vodoprivredne inspekcije i Zavoda za zaštitu zdravlja u Čačku, koji će uzeti uzorke otpadnih voda, saopštio je PIK Takovo. Šef Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine Ivanka Bogojević juče ujutro je meštanima četiri ugrožena sela oko Despotovice rekla da je PIK Takovo odgovoran za zagađenje.
Prema njenim rečima, zbog toga je obustavljena proizvodnja u fabrici i podnete su prijave za privredni prestup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari