Najavljivali su košarkaši Partizana pobedu na ovosezonskoj premijeri pred svojim navijačima u 2. kolu Evrolige, ali sigurno ni najveći optimisti nisu prognozirali da će šampiona Francuske deklasirati sa 30 poena razlike (73:43).

Odbrana crno-belih, ojačana gromoglasnom podrškom dupke punog Pionira, slomila je napadačku igru rivala koji je bio nemoćan u šutu sa distance, dok je s druge strane kapiten Dragan Milosavljević „namestio“ ruku i sa 26 poena predvodio furiozno veče Partizana.

Ušli su gosti bolje u meč, pogodili nekoliko uvodnih šuteva iz reketa i sa distance, ali je prva trojka na meču Milosavljevića donela izabranicima Duška Vujoševića i prvo vođstvo (13:12). Od tog trenutka Partizan je preuzeo konce utakmice. Čvrsta odbrana, ali bez faulova (ukupno deset na celom meču), u potpunosti je uštopovala šutere Francuza, da bi Musli sa osam vezanih poena zagospodario pod obručima pred prvu pauzu (21:16). U igru se tada aktivno uključio i Bogdan Bogdanović, nakon čega je usledila i prva dvocifrena razlika (26:16). Imali su igrači Nantera serijom 5:0 ideju da se vrate u meč, ali ih je u tome najpre omeo sunarodnik Leo Vesterman, a onda su Milosavljević i Bogdanović nastavili da „sipaju“ iz svih pozicija i odlepili Partizan na „plus 14“ na velikom odmoru.

Drugo poluvreme nije donelo ništa novo. Nanter nije imao rešenja za Partizanovu odbranu, ali ni odbranu za napad crno-belih. Istina, treća četvrtina donela je defanzivno primirje, ali samo pred buru u poslednjih deset minuta u kojih je Partizan primio samo pet poena. Spregom spoljašnje i unutrašnje linije, Bogdanović i Musli, su uvećali prednost na 61:38, a onda su sinoć skromni Vesterman i mladi Dalo, sa premijerna četiri poena u Evroligi, dotukli sunarodnike, odveli Partizan na maksimalnih „plus 33“ (73:40), što su gosti do poslednjeg sudijskog zvižduka samo ublažili.

Partizan će u sledećem kolu gostovati Budivelniku, još jednom direktnom konkurentu za prolaz u Top 16 fazu, ali će pre toga u nedelju odmeriti snage sa MZT u Skoplju u regionalnoj ABA ligi.

Partizan – Nanter 73:43 (21:16, 16:7, 16:15, 20:5)

Hala: Pionir. Gledalaca: 7.500. Sudije: Arteaga (Španija), Kjari (Italija), Laurinavičius (Litvanija).

PARTIZAN: Aranitović, Lovernj 6 (11 sk), Vesterman 3, Dalo 4, Milosavljević 26 (6 sk), Bogdanović 16 (5 as), Gagić, Musli 10, Šalić, Andrić, Kinsi 8, Bezbradica.

NANTER: Nzoli 6, Žudit, Žete 8, Korozin 3, Mičam 6 (5 as), Gledir 3, Foster 5, Tomas 2, Traore 5, Danijels 5 (7 sk).

Vujošević: Imam jedan san

– Nanter je prvak Francuske, a Francuska je prvak Evrope. Ima dana i rezultata koji ne pokazuju objektivan odnos snaga. Ne bih voleo da neko zbog ovog rezultata potceni Nanter. Kada je Partizan u pitanju, ja imam jedan san. To je da se vrati vreme jedinstva – istakao je trener crno-belih Duško Vujošević aludirajući na govor Martina Lutera Kinga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari