Opština Pirot će za sredstva iz Nacionalnog investicionog plana (NIP) za iduću godinu konkurisati sa pet projekata, čija je ukupna vrednost preko 330 miliona dinara.

Zamenik predsednika opštine Pirot Branislav Kostić izjavio je za Danas da će ova opština konkurisati projektom rekonstrukcije centralnog gradskog trga, čija je vrednost 100 miliona dinara i nastavkom radova na izgradnji kanalizacije u selu Poljska Ržana, čija je vrednost 30 miliona dinara.

– Konkurisaćemo i s projektom izgradnje novog mosta Gazela koji se procenjuje na oko 60 miliona dinara, kao i s projektima rekonstrukcije puteva ka selima i ulica u gradu čija je ukupna vrednost oko 140 miliona dinara. S obzirom na značaj ovih projekata, očekujemo da Ministarstvo za NIP veoma ozbiljno razmotri sve ove naše zahteve. Nadamo se da će biti odobreno finansiranje većine ovih projekata koji su jako važni za našu opštinu – kaže Kostić.

On napominje da je predlog projekata s kojima će konkurisati kod NIP-a proizašao iz Plana kapitalnih investicija opštine koji je nedavno usvojen na sednici opštinske skupštine.

– U planu kapitalnih investicija je 68 projekata iz svih oblasti za narednih pet godina i u tom planu ovo su naši prioriteti za 2011. godinu – kaže Kostić.

Kostić napominje da je dužina saobraćajne mreže u opštini više od 300 kilometara i da je veoma važna rekonstrukcija mnogih putnih pravaca.

– Ove godine smo zahvaljujući sredstvima iz Ministarstva za infrastrukturu obnovili putne pravce ka pojedinim selima na Staroj planini, ali je potrebna i izgradnja puta ka Jabučkom ravništu, Topolom dolu i deonica koja vodi ka budućoj turističkoj destinaciji na Staroj planini Mramor – kaže Kostić.

Ove godine je iz NIP-a sa 13,5 miliona dinara finansirana izgradnja saobraćajnice u industrijskoj zoni grada i sa 10 miliona dinara izgradnja kanalizacione mreže u selu Krupac i sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari