Novi, rekonstruisani Trg pirotskih oslobodilaca, ili kako ga popularno zovu Piroćanci Crveni trg, u petak uveče je Piroćancima na svečanosti u centru grada predat na upotrebu. Time je lokalna vlast ispunila obećanje da će centralni trg dobiti sasvim novi izgled. Poslovi na rekonstrukciji trajali su četiri meseca i koštaju 34 miliona dinara.

Novi, rekonstruisani Trg pirotskih oslobodilaca, ili kako ga popularno zovu Piroćanci Crveni trg, u petak uveče je Piroćancima na svečanosti u centru grada predat na upotrebu. Time je lokalna vlast ispunila obećanje da će centralni trg dobiti sasvim novi izgled. Poslovi na rekonstrukciji trajali su četiri meseca i koštaju 34 miliona dinara. Radove je finansirala opština Pirot preko Fonda za građevinsko zemljište.
Trg je građanima Pirota na upotrebu predao predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić.
– Verujem da su građani Pirota dobili trg na koji mogu da budu ponosni. Posle trideset godina dobili smo jedan lep trg. Mislim da ćemo se svi radovati i lepe trenutke provoditi na njemu. Ovaj trg treba da bude naša zajednička dnevna soba i voleo bih da je svi zajedno čuvamo – rekao je Vasić.
Na svečanom otvaranju trga nastupili su pevačka grupa i folklorni ansambl Doma kulture, Crkveni hor Sveti Jovan Zlatousti, deca Predškolske ustanove Čika Jova Zmaj i rok grupa Vesko i kuriri, dok je kreatorka Ana Golubović priredila modnu reviju sa modelima inspirisanim pirotskim ćilimom.
Trg je površine je 5.500 metara kvadratnih, urađen je u tehnici štampanog betona a na njemu dominiraju šare pirotskog ćilima. Postavljene su i nove klupe, tu su i nove zelene površine i zimzeleno rastinje, nova rasveta. Trgom dominira fontana Sedenća (sedeljka) sa digitalnim satom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari