Na području Pirotskog okruga u okviru javnih radova biće realizovano 12 projekata, čija je ukupna vrednost oko 12 miliona dinara.

Direktor Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Pirotu Jovan Đorđević kaže da će na tim poslovima biti uposleno 106 nezaposlenih lica sa evidencije nezaposlenih.

– Opštini Pirot odobrena su četiri, Babušnici šest, a opštinama Bela Palanka i Dimitrovgrad po jedan projekat – rekao je Đorđević. Od ukupnog broja lica koja će na tim radovima biti zaposlena, najviše je sa prvim i drugim stepenom stručne spreme – 60, sa trećim i četvrtim stepenom 36, sa petim i šestim pet lica koliko i sa sedmim stepenom stručne spreme.

Pirot je za četiri projekta dobio 3,9 miliona, Babušnica 2,9, a opštine Bela Palanka i Dimitrovgrad po dva miliona dinara. U Pirotu će biti zaposleno 39, u Babušnici 29, u Beloj Palanci 23 i u Dimitrovgradu 15 lica.

Javni radovi će trajati od dva do šest meseci, a lica koja na njima budu angažovana, u zavisnosti od školske spreme, primaće od 16 do 22.000 dinara.

Javni radovi izvode se u oblasti obnove infrastrukture, uređenja javnih objekata i površina, čišćenja reka i okoline i iz oblasti turizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari