Mladi Piroćanci koji će ovog leta ostati u svom gradu, a takvih nije malo, pored Gradskog kupališta koje je za mnoge pirotsko more, moći će u okviru Pirotskog kulturnog leta da prate i pojedine programe iz oblasti kulture. Prema rečima koordinatora Kulturnog leta Nebojše Icića, 90 odsto programa biće besplatno.

Mladi Piroćanci koji će ovog leta ostati u svom gradu, a takvih nije malo, pored Gradskog kupališta koje je za mnoge pirotsko more, moći će u okviru Pirotskog kulturnog leta da prate i pojedine programe iz oblasti kulture. Prema rečima koordinatora Kulturnog leta Nebojše Icića, 90 odsto programa biće besplatno. Pirotsko kulturno leto uz pomoć lokalne samouprave organizuju ustanove kulture.
Narodno pozorište, pored ostalog, organizuje Metal fest na kome će nastupiti hevi metal grupe – pet iz Beograda i četiri iz Pirota. Festival se održava na Omladinskom stadionu u Pirotu i organizator očekuje veliku posetu mladih. Ulaz je besplatan.
– Računamo da će ovaj fest izazvati posebnu pažnju mladih, tim pre što nastupaju i naše lokalne grupe – kaže organizator u Pozorištu Dejan Glišić. Iako se sa sigurnošću ne može reći kome je tačno namenjen koncert Ibrice Jusića, u Pozorištu koje organizuje koncert, očekuju i mlade i stare. Pozorište 3. jula otvara i svoju kamernu scenu komadom Vragolije u režiji Lilijane Ivanović.
Posebna poslastica za Piroćance biće Drugi međunarodni skup bajkera koji organizuje Moto klub Anđeli iz Pirota. Prema rečima predsednika ovog kluba Saše Minića, skup će biti od 20. do 22. jula.
– Očekujemo oko 500 bajkera iz Bugarske, Makedonije, Nemačke, Italije, Slovenije , Hrvatske i Srbije. Ako je suditi po prošlogodišnjem interesovanju, verujemo da će Piroćanci i ovoga puta uživati u zvuku motora, ali i pratećim manifestacijama – kaže Minić.
Pored defilea ulicama grada i nastupa na trgu u centru Pirota, kamp za sve učesnike biće u Momčilovom gradu, gde će biti organizovani koncerti pirotskih grupa, grupe Fuz boks iz Beograda, a očekuje se i nastup jedne inostrane grupe.
– To je, naravno, sve besplatno i mislim da će to biti događaj za sve, a posebno za mlade Pirota koji i nemaju previše ovakvih prilika da na jednom mestu vide ovako impozantan skup bajkera kaže Minić.
Organizatori Pirotskog kulturnog leta dosta očekuju i od Trećeg međunarodmog folklornog festivala koji od 13. do 17. avgusta organizuje Dom kulture, nastupom ansambala na otvorenoj sceni u centru grada. Učestvovaće oko 40 ansambala iz zemlje i inostranstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari