Iako je Opštinski odbor DSS u Pirotu naložio odbornicima SO Pirot da ne učestvuju u njenom radu i da će ova stranka izaći iz lokalne vlasti, to se juče nije dogodilo. Petoro od sedmoro odbornika DSS se oglušilo o odluku Odbora i došli su na sednicu. Jučerašnju sednicu obeležio je još jedan kuriozitet.

Iako je Opštinski odbor DSS u Pirotu naložio odbornicima SO Pirot da ne učestvuju u njenom radu i da će ova stranka izaći iz lokalne vlasti, to se juče nije dogodilo. Petoro od sedmoro odbornika DSS se oglušilo o odluku Odbora i došli su na sednicu. Jučerašnju sednicu obeležio je još jedan kuriozitet. Naime, došlo je i do raskola u redovima Srpske radikalne stranke. Na sednicu Skupštine došlo je tri od devet odbornika, a njih šestoro na čelu sa šefom odborničke grupe Bojanom Ilićem nije prisustvovalo sednici nezadovoljni što koalicioni partneri nisu uvažili predlog odborničke grupe da se pokrene inicijativa za smenu zamenika predsednika SO Pirot Bobana Vojinovića, člana SRS.
Juče se povodom toga oglasio saopštenjem za javnost Okružni odbor SRS, ponovivši da su odbili da učestvuju u radu sednice jer koalicioni partneri nisu uvažili njihov predlog.
Sam Vojinović je novinarima u skupštinskoj zgradi rekao da će on i još dvoje odbornika i dalje podržavati lokalnu vlast do kraja mandata aktuelne pirotske vlasti.
– Naglašavam da su nas birali građani i da je nama cilj da se Pirot razvija i da mi budemo deo toga. Sa SRS sam završio kada sam nedavno podneo ostavku na mesto predsednika Opštinskog odbora i ne interesuje me uopšte da li će me oni sada i isključiti iz stranke – rekao je Vojinović.
Novinarima se obratila i zamenik šefa Odborničke grupe DSS u SO Pirot Vesna Jovanović, rekavši da je odluka OO DSS o izlasku iz lokalne vlasti i pozivu odbornicima da ne učestvuju u radu sednice lokalnog parlamenta, nestatutarna.
– Naša dva odbornika nisu došla na sednicu iz profesionalnih razloga, a mi smo došli jer smo odgovorni prema biračima i građanima i ne plašimo se nikakvih sankcija uprkos najavi da ćemo biti brisani iz redova DSS. O raskolu između odbornika i odbornika u Pirotu rešavaće viši stranački organi – rekla je Jovanovićeva.
Juče se povodom učešća odbornika DSS u radu SO ponovo oglasio Opštinski odbor DSS saopštenjem za javnost u kome još jednom naglasio da će svi oni koji se ogluše o odluke Odbora biti brisani iz evidencije članstva u skladu sa Statutom stranke.
Jučerašnja sednica imala je obiman dnevni red i nije bilo problema sa kvorumom. Vladajuću većinu čine i dalje Koalicija za Pirot, deo SRS, SPO, DSS i deo SPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari