Javno preduzeće „Gradska Toplana“ u Pirotu počinje izgradnju novog toplovoda dugačkog 1.240 metara do nove kotlarnice, čija je izgradnja takođe započeta nedavno.


Radovi vredni oko tri miliona evra finansiraju se kreditom Nemačke razvojne banke, a rok za njihov završetak je do 1. oktobra ove godine, odnosno do početka nove grejne sezone. Direktor JP „Gradska Toplana“ Radovan Nikolić rekao je da će ova godina biti u znaku investicija i jedna od najznačajnijih u razvoju od osnivanja preduzeća.

– Posao započet na izgradnji Kotlarnice Senjak vredan je dva miliona evra. Počinju i radovi na izgradnji toplovoda u dužini od 1.240 metara čija je vrednost milion evra – rekao je Nikolić.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić kaže da je ovu investiciju podržalo i Ministarstvo energetike Srbije.

– Ukupna investicija je tri miliona evra, od čega je 25 odsto donacija, a ostatak je kredit koji se vraća na 12 godina po povoljnim uslovima i sa grejs periodom od dve godine – rekao je Vasić.

Izgradnjom nove kotlarnice i toplovoda stvaraju se uslovi za nove priključke stambenih zgrada koje nemaju daljinsko grejanje i novih koji se grade na tom potezu, kao i Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača, Osnovne škole „8. septembar“, hotela „Stadion“, škole „Mladost“, Doma vojske i budućeg zatvorenog bazena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari